19. ledna 2017 • 13:34

MŮJ PRVNÍ GÓL: Slavii jsem nastřílel hattrick, pochvaluje si Holub

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát vyhrál ligový titul, se Spartou si zahrál i Ligu mistrů. „Byly to nádherné časy,“ libuje si Radim Holub, někdejší útočník Jablonce nebo Mladé Boleslavi, který v nejvyšší soutěži nastřílel 77 gólů. „Proti Slavii se mi podařilo vstřelit hattrick a jeden z těch tří gólů byl asi nejhezčí z celé mojí kariéry: brankář Zdeněk Jánoš vykopával, míč jednou skočil a potom jsem lobem překonal gólmana, který vyběhl.“



„Začínal jsem v Rozhovicích nedaleko Chrudimi, kde hrával můj otec. Přivedl nás s bráchou, když nám bylo mezi šesti a sedmi lety. Zpočátku jsem hrál na pozici pravého obránce a pak jsem se přesunul dopředu. Ve dvanácti letech jsem přestoupil do Pardubic, kde jsem setrval pět let.

Člověk to asi musí mít dané seshora, aby se uměl do šancí dostat. Musí se narodit s uměním stoupnout si do vápna tak, aby ho balon trefil.

Nastoupit v první lize, to pro mě byl samozřejmě splněný sen. Každý fotbalista chce první ligu hrát. Jezdíval jsem se na ni s taťkou dívat do Hradce Králové, když tam chodívalo dvacet tisíc lidí. Člověk si přál, aby se mu to podařilo. A v Hradci jsem také později v první lize poprvé nastoupil.

První gól jsem trefil asi po půl roce mého účinkování v lize. Myslím si, že to bylo proti Baníku Ostrava a že jsme vyhráli 1:0. Teď už si to bohužel přesně nevybavuji, ale jelikož to byl první ligový gól, asi jsem lítal po hřišti.

Po přestupu do Jablonce jsem vstřelil první gól v osmém nebo devátém kole. Ale ten, který mi utkvěl v paměti, je ze semifinále poháru s Brnem, kdy jsem dával na 1:0 nebo 2:1 v prodloužení. Ten nás poslal do finále.

Doma proti Slavii se mi podařilo vstřelit hattrick a jeden z těch tří gólů byl asi nejhezčí z celé mojí kariéry: brankář Zdeněk Jánoš vykopával, míč jednou skočil a potom jsem lobem překonal gólmana, který vyběhl. Byl to divoký zápas, přestřelka.

Ve Spartě se mi povedlo vstřelit gól hned ve druhém zápase a právě proti Jablonci. Byl pojišťovací na 2:0. Samozřejmě jsem byl za něj rád, ale dát branku Jablonci bylo zvláštní. Sparta je u nás nejvíc. Zahrál jsem si za ni Ligu mistrů, byly to nádherné časy.

Oblíbeného soupeře ani brankáře jsem neměl, ale dobře se mi hrálo například v Ostravě. Moc jsem to však nerozlišoval, radost jsem měl, když byly góly rozhodující a týmu to pomohlo.

Teď už pět let působím v Chrudimi, kde bydlím. Hrajeme ČFL a pár gólů jsem už vstřelil. Jsem tu v závěru kariéry spokojený. V jednom zápase minulé sezony jsme vedli 1:0. Vedl jsem míč na bránu a všiml si, že je gólman venku. Tak jsem ho přeloboval. Teď už ale moc neslavím. Zvednu ruku, poplácám si se spoluhráči a jdeme na půlku.

Gól je samozřejmě skvělý pocit. Nevím, jestli se dá popsat pro ty, kteří fotbal nehráli. Radost a euforie. Teď, když jsem starší, už bych si dokázal představit být bez fotbalu. Ale hrál jsem ho přes třicet let, takže ho ve svém životě považuji za velmi důležitý.“

MŮJ PRVNÍ GÓL: Slavii jsem nastřílel hattrick, pochvaluje si Holub
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud