23. ledna 2017 • 17:20

Plzeň - Yanbian Funde 1:0. Za Viktorii poprvé nastoupil Ivanschitz

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den před odletem z kondičního soustředění ve Španělsku odehráli fotbalisté Plzně přípravný zápas proti týmu Yainbian Funde z čínské ligy. Ćeský mistr zvítězil 1:0 po vlastní brance čínského soupeře. V západočeském dresu odehrál druhý poločas Andreas Ivanschitz, zimní posila a někdejší kapitán rakouské reprezentace.



Plzeň měla původně hrát s korejským Ulsanem, ale ten měl problémy se zraněními, a tak se narychlo domluvilo střetnutí s Yanbianem, který kladl Viktorii odpor dobrou obranou.

Navíc v 15. minutě mohl jít do vedení, ale čínský útočník netrefil prázdnou branku. Na straně Plzně nevyužil slibné příležitosti Poznar, neprosadili se ani Hlavatý, Bakoš či Hromada.

Do druhé půle nastoupila i nová posila Ivanschitz a už po čtyřech minutách šla Plzeň do vedení. Další z posil Janža odcentroval a jeden ze soupeřů srazil míč přesně do růžku vlastní branky. Viktoria hru kontrolovala, ale další gól už nepřidala. Ivanschitze totiž vychytal brankář.

"Opět jsme si vypracovali velké množství brankových situací, které jsme bohužel nevyužili. Máme určitě hodně na čem pracovat, protože i v tomto utkání bylo hodně momentů, kdy jsme o balon přicházeli po našich zbytečných chybách. Určitě jsme měli na to, aby dnešní zápas skončil výraznějším gólovým rozdílem," uvedl asistent trenéra Pavel Horváth.

Plzeň se ze soustředění vrátí v úterý, o týden později se do Španělska vydá znovu. "Soustředění splnilo to, co mělo. Počasí sice nebylo ideální a kvůli tomu jsme museli několikrát měnit plán. Jinak jsme to ale zvládli a hlavně aby se všichni vrátili domů ve zdraví, aby mohli dál naplno trénovat," dodal Horváth.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:

Viktoria Plzeň - Yanbian FC 1:0 (0:0)

Branka: 49. vlastní.

Sestava Plzně:
I. poločas: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela, Hlavatý, Hromada, Zeman - Bakoš, Poznar.
II. poločas: Bolek - Řezník, Hájek, Hubník, Janža - Kopic, Hrošovský, Hořava, Kovařík - Ivanschitz - Krmenčík. Trenér: Pivarník.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud