1. února 2017 • 18:09

Nudné přestupy! Kluby neutrácely, Balotelliho bavily sexy moderátorky

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na lednový přestupní termín před šesti lety asi žádný fotbalový fanoušek nezapomene. Megapřestupy Fernanda Torrese za 1,5 miliardy korun do Chelsea a Andyho Carolla za 1,1 miliardy korun do Liverpoolu se vryly všem do paměti. Zároveň jakoby se z toho kluby poučily a v zimě se jim nechtělo už tolik utrácet. Letos dokonce přední anglické týmy utratily dohromady pouhých 40 tisíc liber (cca 1,2 milionů korun) a fanoušci si stěžují, že to bylo jedno z nejnudnějších přestupových období vůbec.



Zimní nákupy jakoby na Ostrovech vyšly z módy. Z TOP šestky Premier League dokonce tři týmy nikoho nepřivedly. Chelsea povolala z hostování v Bournemouthu Nathana Akeho, Arsenal angažoval fotbalistu z páté ligy a k týmu Manchesteru City se připojil Gabriel Jesus, kterého však klub koupil již v srpnu.

Oproti minulým rokům, kdy fanoušci seděli přikovaní u televizních obrazovek a „deadline day“, jak se na Ostrovech poslednímu dni přestupů říká, pro ně byl obrovským zážitkem, letos přišlo velké zklamání.

A rýpl si i známý fotbalový bouřlivák Mario Balotelli , který například v zimě 2013 přestoupil z Manchesteru City do AC Milán. Ten reagoval na Twitteru na italskou verzi stanice Sky Sports, která poslednímu dni přestupů věnuje speciální studio se živými vstupy reportérů, kteří v terénu sbírají informace o jednáních.

Leotta provází fotbalové diváky ve studiu
Leotta provází fotbalové diváky ve studiu

„Jsem si jistý, že daleko zajímavější jsou ty moderátorky ve studiu než ta práce, kvůli které tam jsou,“ napsal na Twitteru italský fotbalista, který nyní hájí barvy francouzského Nice.

Nejdražším hráčem zimy se stal brazilský kouzelník Oscar, jehož londýnská Chelsea poslala do čínské Šanghaje za více než 1,6 miliard korun. Kdo nejvíce pustil žilou? Francouské PSG! Za Juliana Draxlera z Wolfsburgu a Goncala Guedese z Benfiky vysázelO v přepočtu astronomických 1,86 miliardy korun!

Velmi atraktivní podívanou pro fanoušky nabídl čínský přestupový trh, který byl stejně jako v létě znovu aktivní a tamní celky přivedly zajímavé hráče, z nichž někteří dali přednost právě Východu, než angažmá v předních evropských klubech.

Kluby přes zimu utratily už 300 milionů dolarů (asi 7,6 miliardy korun) za hráče jako Carlos Tévez, Oscar, John Obi Michel, Axel Witsel či Ezequiel Lavezzi. Už dříve do čínské Super ligy zamířili Hulk, Ramires, Alex Teixeira, Paulinho či Jackson Martínez. Z Téveze se po přestupu do Šanghaj Šen-chua stal nejlépe placený hráč světa, týdně si má vydělat téměř 20 milionů korun.

Přestupy sledujeme ONLINE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud