19. května 2017 • 19:40

Fotbalová revoluce? Populární FIFA 17 se bude vysílat v televizi!

Autor: Erik Krajdl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci známé fotbalové videohry budou nadšeni! Britská stanice BT Sport získala práva k vysílání FIFA 17 v televizi. V květnu se utkají hráči z celého světa ve finále FIFA 17 Ultimate Team Championship Series a na Ostrovech se rozhodli, že událost poskytnou v přímém přenosu. Šéfové média tvrdí, že hraní her je v současnosti lukrativní sport a od akce si slibují zisk rovný sedminásobku částky, kterou do projektu vložili.



V loňském roce se o podobnou věc pokoušely konkurenční televize Sky Sports a ITV. Ve spolupráci s Ginx TV vysílali první čtyřiadvacetihodinový kanál v Británii věnovaný firmě eSports, která pokrývá hry jako Call of Duty, League of Legends nebo Rocket League. Díky rychle rostoucí popularitě podniku se BT Sport rozhodlo vsadit na stejnou kartu.

Ředitel britské sportovní stanice přivítal nápad s nadšením. „Toto je další příklad zdokonalení BT Sport. Soutěžení ve virtuálním fotbale rapidně roste a já jsem rád, že nyní můžeme takovou událost vůbec poprvé v Británii vysílat,“ řekl Simon Green.

Jako obrovskou příležitost pokročit o kus dál vidí situaci i viceprezident a generální manažer EA Sports. „Ze spolupráce s BT Sport jsme nadšeni. Vysílání turnaje FIFA, nejpopulárnější fotbalové hry v Británii, která je k dispozici na celém světě, je způsob, jak posunout tento průmysl kupředu,“ zářil štěstím Todd Sitrin.

O titul krále FIFA 17 se hráči utkají ve finále v Berlíně, které je na programu 20. a 21. května. Vítěz turnaje si přijde na téměř 130 tisíc liber (více než 4 miliony korun), poražený finalista dostane odstupné v hodnotě 65 tisíc liber (přes 2 miliony Kč).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud