21. března 2017 • 10:11

Šéf UEFA v Praze: Na MS chceme evropský tým do každé skupiny

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když už bude na mistrovství od roku 2026 hrát rekordních 48 týmů, chce z toho fotbalová Evropa těžit více, než se dosud předpokládalo. „Příští týden máme jednání v Curychu, kde chceme zajistit pro své země šestnáct míst,“ řekl dnes v Praze předseda UEFA Aleksander Čeferin, který se včera zúčastnil vyhlášení ankety Fotbalista roku.



Slovinský funkcionář plánuje jít ještě dál, přičemž chce využít nového formátu, který účastnické země rozděluje do šestnácti skupin po třech. „Chceme, aby v každé skupině byl právě jeden evropský tým. Pokud jsme nejsilnější fotbalový kontinent, mohly by se do vyřazovacích bojů kvalifikovat všechny naše země,“ říká Čeferin.

Více o změnách MS zde>>>

Vyjádřil se i k novému formátu Ligy mistrů, který dříve kritizoval. V něm mají čtyři nejsilnější evropské ligy (Anglie, Německo, Španělsko, Itálie) zaručeny šestnáct míst v základních skupinách.

„Já jsem kritizoval především způsob, jakým to bylo prezentováno. Co se týče samotného formátu, je pochopitelné, že silné země vyvinuly na minulé vedení silný tlak. Pět největších lig (ještě Francie) dodává do soutěže 86 procent příjmů, ale inkasuje pouze šedesát procent,“ vysvětlil Čeferin s tím, že formát se nyní měnit nebude, což zároveň zruší veškeré myšlenky na případnou Superligu, kterou by hrály pouze kluby nejsilnějších zemí.

Více o českých šancích v Lize mistrů zde>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud