21. března 2017 • 14:16

Nedvěd: Juventus už zase sleduje české hráče. A Sparta musí začít jinak

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární Pavel Nedvěd se zastavil v Česku, kde má nabitý program. V Praze se zúčastnil pondělního vyhlášení Fotbalisty roku, o den později vyrazil v Jablonci pamětní minci se svým portrétem. Na severu Čech promluvil i o tom, jak se mu líbí nastupující fotbalová generace v Česku. "Mají potenciál," chválí viceprezident Juventusu.



S českým fotbalem to nemusí být až tak zlé. Aspoň to si myslí Pavel Nedvěd , jeden z nejlepších hráčů v historii a držitel Zlatého míče za rok 2003.

"Vyrůstá nám dobrá generace hráčů. Mladí mají potenciál, aby se stali evropskými a světovými hvězdami, jen to chce chvilku času," chválí 44letá legenda.

Nedvěd doufá, že o tuzemské fotbalisty se brzy opět začne zajímat i absolutní špička. Přiznal, že Juventus, kde plní roli klubového viceprezidenta, některé české hráče sleduje. "Asi bych nějaká jména věděl, ale neřeknu. Tím pádem by ti hráči bylo dražší, to se nedělá," usmívá se.

V Itálii, se kterou je fotbalově spjatý a kde se s rodinou usadil po vlastní kariéře, si čeští zástupci v Serii A dělají dobrré jméno. " Krejčí v Boloni, Schick v Sampdorii i Jankto v Udinese mají velcie dobře našlápnuto. Nemusí zůstat jen v těhle klubech, můžou udělat daleko větší kariéru," myslí si Nedvěd.

Nedvěd: Juventus už zase sleduje české hráče. A Sparta musí začít jinak
Video se připravuje ...

"Úroveň, kterou prokazují, je velice dobrá, myslím si, že skauti z předních evropských klubů se zase budou do Čech vracet a sledovat tady hráče. Vidím to pozitivně," věří někdejší opora národního týmu i Juventusu.

Optimismem ho nabijí i výkony české jednadvacítky, která se probojovala na červnové mistrovství Evropy. "Odvedli fantastickou práci, trenér Lavička stmelil výborný kolektiv. Hráči mají velkou šanci si na turnaji udělat dobré jméno. Budu držet palce, jsme optimista. Generace mladých pušek je dobrá, takže můžu být zase pozitivní," říká Nedvěd.

Otipoval i vývoj v čele české ligy. "Nebude se mi to říkat dobře, ale Slavia postavila velice dobrý tým s velice dobrým trenérem. Odvedli dobrou práci a teď sklízí ovoce, bude to tvrdý souboj o titul," věští Nedvěd.

A co aktuální stav Sparty, která už na jaře vyměnila trenéra a trápí se? "Situace není dobrá, mají spousty mladých kluků, je potřeba čas. Od nové sezony by měli začít jinak." myslí si.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud