24. dubna 2017 • 05:00

Svět truchlí za Rajtorala: Costův vzkaz v češtině i Rajnochův povzdech

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šíleně smutná zpráva zasáhla celý fotbalový svět. V 31 letech zemřel bývalý český reprezentant František Rajtoral, v Turecku se oběsil ve svém domě. Na hráče, který prožil nejlepší léta kariéry ve Viktorii Plzeň, vzpomínají fotbalové osobnosti, řada klubů, kondolovala i UEFA.



Rajtoral od srpna 2016 působil v tureckém Gaziantepsporu, kam společně s Danielem Kolářem přestoupil z Viktorie Plzeň. Od nového roku byl v klubu samotný Čech, Kolář své angažmá ukončil.

V neděli večer z Turecka přišla smutná zpráva, že jednatřicetiletý fotbalista si vzal život, ve svém domě se oběsil. Informaci později potvrdila i plzeňská Viktoria.

"Franto, budeš nám chybět. Celá viktoriánská rodina truchlí, fotbal jde zcela stranou...," napsal klub na Twitter. Už v neděli v noci se na uctění památky začali před stadionem ve Štruncových sadech scházet fanoušci, aby uctili památku vynikajícího člověka i fotbalisty.

Kondolence vyjadřující zármutek nad náhlým odchodem jednatřicetieltého hráče přicházejí z celého světa. Na Rajtorala vzpomněla UEFA, jeho bývalý klub Hannover a spousty dalších.

Na Rajtorala vzpomínají i čeští fotbalisté a další kluby. "Tenhle kluk u nás vyrostl, pak vyhrál ligu, reprezentoval a hrál v Evropě. Dnes nás opustil. Rajty, odpočívej v pokoji. Upřímnou soustrast," napsala na Twitter Příbram, kde blonďatý obránce či krajní záložník s fotbalem začínal.

Explzeňský Rajtoral (†31) spáchal sebevraždu. Podívejte se na jeho kariéru
Video se připravuje ...

"Jsem z toho v šoku. Spoustu sil rodině a těm, kteří ho znali blíže. Solidarita všech klubů, hráčů a fanoušků dokazuje, jak respektovaným hráčem a člověkem František byl. Čest tvé památce, Františku," napsal obránce Dukly Jakub Podaný.

"Nemůžu tomu uvěřit. Rajty proč... :-( O psychických problémech sportovců se moc nemluví, nikdo to neřeší a nikoho nezajímá... Pak to takhle dopadá," smutní bývalý reprezentační obránce Jan Rajnoch .

Kondolence přidaly i Slavia, Sparta a další prvoligové kluby, z hráčů i sparťanský záložník Lukáš Vácha a další. "Můžeme být nepřátelé na hřišti, ale život je důležitější než všechno. We are one people, R.I.P.," napsal v češtině obránce Sparty Costa.

Je jisté, že všem bude navenek vždy usměvavý blonďák, který válčil s vnitřními démony a měl psychické problémy, obrovsky chybět.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud