24. dubna 2017 • 19:35

Slzy a modlitby za Rajtorala. Těžko to rozdýcháváme, truchlí v Plzni

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba tři stovky lidí od dětí po seniory si dnes v podvečer v Plzni připomněly bývalého fotbalistu Viktorie Plzeň Františka Rajtorala. Jednatřicetiletý obránce, bývalý reprezentant, který naposledy působil v Gaziantepsporu, se v neděli oběsil ve svém domě v Turecku.



Lidé odění převážně v černých šatech, černých klubových mikinách a s červeno-modrými šálami kolem krku prošli v několikasetmetrovém průvodu z centrálního plzeňského náměstí až ke stadionu ve Štruncových sadech. Na schodech fanoušci už od nedělní noci, kdy z Turecka přišla zpráva o Rajtoralově smrti, zapalují svíčky a pokládají květiny.

Za klub poděkoval fanouškům za spontánní, na sociálních sítích narychlo svolanou akci mluvčí klubu Václav Hanzlík. "Je fantastické, že jste přišli uctít památku nejenom skvělého hráče Viktorky, ale hlavně skvělého člověka, velkého kamaráda nás všech. Jediné, co mě v tuto chvíli napadá je: 'Franto, díky! Nikdy na tebe nezapomeneme'," řekl shromážděnému davu.

Plzeň se loučí s Františkem Rajtoralem
Plzeň se loučí s Františkem Rajtoralem

Po dlouhém potlesku a skandování Rajtoralova jména fanoušci dlouhé minuty mlčky stáli před stadionem, zapalovali svíčky a pokládali květiny. Někteří se i modlili za hráče, který svůj život ukončil předčasně.

"Je to strašné, touhle cestou z náměstí jsme se roky na Frantu chodili koukat na stadion, byli jsme u všech titulů, které pro Viktorku pomohl získat, a teď jdeme průchodem, kde je na zdi napsané R.I.P 27," netajil smutek jeden z fanoušků. Mnozí, včetně mužů, se při vzpomínkách na plzeňského hráče se sedmadvacítkou na dresu neubránili slzám.

V šoku je také celý klub, potvrdil Hanzlík. Zpráva o kamarádově smrti fotbalisty zastihla cestou z prohraného zápasu se Spartou. "V tu chvíli jdou veškeré výsledky a tituly a branky úplně stranou. Těžko to rozdýcháváme. Ztratili jsme nejen skvělého hráče, jednoho z největších v historii Viktorie Plzeň, ale především skvělého kamaráda nás všech," řekl Hanzlík.

V připomínkách bývalého spoluhráče bude klub pokračovat. "Sobotní zápas věnujeme Františkovi a ve spolupráci s fanoušky připravíme důstojnou rozlučku," dodal mluvčí Viktorie.

Explzeňský Rajtoral (†31) spáchal sebevraždu. Podívejte se na jeho kariéru
Video se připravuje ...

Nikdy nezapomeneme! Osobnosti reagují na úmrtí Františka Rajtorala
Video se připravuje ...

Plzeň se loučí s Františkem Rajtoralem
Plzeň se loučí s Františkem Rajtoralem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud