12. května 2017 • 04:56

30 milionů za 4 hodiny? Tak vydělává Ronaldo. Benitez měl bonus i po pádu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • O výdělcích Cristiana Ronalda nebo Rafaela Beniteze zjistili víc němečtí žurnalisté, autoři knihy Football LeaksO výdělcích Cristiana Ronalda nebo Rafaela Beniteze zjistili víc němečtí žurnalisté, autoři knihy Football LeaksFOTO: koláž iSport.cz

    Chcete si s vaší firmou na pár hodin „pronajmout“ Cristiana Ronalda? Připravte si takových 30 milionů korun. To zjistili novináři z německého týdeníku Der Spiegel, kteří vydávají knihu Football Leaks - špinavé fotbalové obchody. Žurnalisté, kteří přišli i na podezřelé bonusy z přestupu Paula Pogby, které prošetřuje FIFA, zjistili mimo jiné i zajímavé informace o bonusu, který i přes pád z první ligy dostal trenér Newcastlu Rafael Benitez.

  • Cristiano Ronaldo

    Mám čtyři Zlaté míče, ukazuje Cristiano Ronaldo. Mám čtyři Zlaté míče, ukazuje Cristiano Ronaldo.Foto Instagram

    30 milionů korun za čtyři a půl hodiny práce? To je hodně slušná výplata. Cristiano Ronaldo si ji vysloužil za spolupráci s telefonní firmou ze Saudské Arábie. Během toho krátkého času stihl reklamní focení, firmě věnoval pět podepsaných dresů a garantoval, že ji dvakrát zmíní na sociálních sítích. Fotky s portugalskou hvězdou pak arabská firma mohla využívat k propagaci, ovšem výhradně na Středním východě a severu Afriky.

    Horentní suma za Ronaldovy služby není žádným překvapením. Firma Gestitfute, patřící Ronaldovu agentovi Jorgemu Mendesovi, v roce 2015 vypočítala, že tržní hodnota CR7 se pohybuje okolo 190 milionů eur, tedy přes pět miliard korun.

  • Gareth Bale

    Záložník Realu Madrid Gareth Bale musel v první půli El Clásika střídat Záložník Realu Madrid Gareth Bale musel v první půli El Clásika střídatFoto Reuters

    Kniha Football Leaks se ve velkém soustředí na přestupy hráčů a klauzule v jejich smlouvách. Jedním z nich je i Gareth Bale, který v roce 2013 přestoupil z Tottenhamu do Realu Madrid. Oficiální částka za přestup uvedená v dohodě je 77 milionů liber (2.4 miliardy korun), "bílý balet" se ji ale rozhodl zaplatit v několika splátkách. Díky tomu se Velšanova cena nakonec vyšplhala na 85 milionů liber (2,6 miliardy korun).

  • Anthony Martial

    Kapitán Manchesteru United Wayne Rooney pouští v utkání s Hullem na hřiště Anthony Martiala Kapitán Manchesteru United Wayne Rooney pouští v utkání s Hullem na hřiště Anthony MartialaFoto ČTK/AP

    Zajímavé bonusy si vyjednalo Monaco při prodeji talentovaného útočníka Anthonyho Martiala do Manchesteru United. "Rudí ďáblové" za něj v roce 2015 dali 42 milionů liber, tedy 1,3 miliardy korun, ve smlouvě ale byly tři další klauzule, každá za 8,4 milionů liber (264,5 milionů korun).

    Poprvé taková částka přistála na monackém účtu v dubnu, když Martial dosáhl hranice 25 branek za United. Podruhé přijde, pokud mladý hráč dosáhne 25 zápasů za francouzský národní tým, za který zatím nastoupil patnáctkrát. Do třetice bude muset klub z Manchesteru tuhle částku zaplatit, pokud FIFA nominuje Martiala mezi nejlepší hráče roku.

  • Rafael Benitez

    Rafal Benítez v prvním zápase na lavičce Newcastlu Rafal Benítez v prvním zápase na lavičce NewcastluFoto Reuters

    Sezona 2015/16 neskončila pro Rafu Beniteze úplně dobře, s Newcastlem sestoupil z Premier League. Pohled na konto mu ale určitě spravil chuť. Španělský kouč, který sezonu začal v Realu Madrid, měl totiž ve smlouvě klauzuli slibující půl milionu liber (15,7 milionu korun) v případě, že královský klub vyhraje Ligu mistrů. Benitez byl sice vyhozen už v lednu a Madrid došel k triumfu pod vedením Zinedina Zidanea, španělský kouč ale přesto hezký bonus vyinkasoval.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud