15. května 2017 • 13:30

Kandidáti do vedení fotbalu: trojice o předsedu, hlásí se Damková i Kula

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová asociace ČR definitivně potvrdila, že na post předsedy asociace kandidují bývalý generální sekretář Petr Fousek, ředitel společnosti Ondrášovka Libor Duba a šéf marketingové společnosti STES Martin Malík. Nikdo jiný do páteční půlnoci přihlášku nepodal, kandidátka nepřišla ani dnes poštou. Známá jména se objevila mezi uchazeči o další funkce ve výkonném výboru.



Trojici kandidátů na předsedu oznámila asociace už v pátek na tiskové konferenci, ještě se ale čekalo, zda se do boje o nejvyšší fotbalový post nepřihlásí někdo další. Ale nestalo se tak.

Nástupce současného předsedy Miroslava Pelty , který se kandidatury vzdal kvůli obvinění z možného zneužití dotací z MŠMT, tak bude valná hromada FAČR volit 2. června ze tří uchazečů.

Čtyřiapadesátiletý Fousek je zkušený fotbalový funkcionář, který vedl na FAČR mezinárodní oddělení, následně byl generálním sekretářem a působil i v komisích futsalu FAČR, UEFA a FIFA. Rovněž je mezinárodním delegátem i v zápasech Ligy mistrů a šéfoval organizačnímu výboru při pořadatelství mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

Šestačtyřicetiletý Malík je marketingovým specialistou a momentálně řídí STES, dceřinou společnost FAČR starající se o marketingová práva českého fotbalu. V minulosti pracoval jako obchodní a marketingový ředitel společnosti Warner Bros. Entertainment, výkonný ředitel nizozemské agentury Boomerang digital či marketingový ředitel ve fotbalové Slavii. Studoval fotbalový management ve švýcarském Lausanne.

Berbr hovořil o Damkové: Moje polomanželka informovala předsedu UEFA
Video se připravuje ...

Čtyřiatřicetiletý Duba je generálním ředitelem společnosti Ondrášovka, která dlouhodobě sponzoruje český fotbal hlavně na regionální úrovni. Hájí především zájmy mládežnického a neprofesionálního fotbalu a uplatnit chce zkušenosti z funkce krizového manažera.

Na kandidátkách je osm z 13 členů současné fotbalové vlády. Své posty vedle Pelty neobhajují členové výboru Josef Tancoš, Vlastimír Hrubčík, Josef Lébr a Michal Prokeš.

Současnému místopředsedovi za Moravu Zdeňku Zlámalovi budou konkurovat šéf prostějovského fotbalu František Jura, šéf třineckého klubu Karel Kula a bývalý místopředseda Jiří Kubíček, který se chce do vedení asociace vrátit po osmi letech.

Post místopředsedy za Čechy bude obhajovat Roman Berbr, proti kterému se postaví předseda Středočeského fotbalu a bývalý ligový sudí Miroslav Liba a místopředseda komise rozhodčích Petr Mlsna. Ten původně kandidoval i na předsedu, ale rozhodl se soustředit na post místopředsedy.

Místa předsedů řídících komisí pro Čechy a Moravu obhajují Dagmar Damková a Petr Blaha. Kandidátky do výboru znovu podali také předseda komise pro stadiony Rostislav Votík, předseda komise pro regionální fotbal Miroslav Vrzáček, šéf LFA Dušan Svoboda a majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík.

Kandidáti do vedení Fotbalové asociace ČR
Předseda: Martin Malík, Petr Fousek, Libor Duba.
Místopředseda za Moravu: Zdeněk Zlámal, František Jura, Jiří Kubíček, Karel Kula.
Místopředseda za Čechy: Roman Berbr , Petr Mlsna, Miroslav Liba. 
Předseda řídící komise za Čechy: Dagmar Damková. 
Předseda řídící komise za Moravu: Pavel Blaha, František Jura, Pavel Nezval, Alan Jančík.
Člen za Čechy: Miroslav Liba, Rostislav Votík, Ladislav Čičmanec, Michal Fischer, Petr Mlsna, Michal Blaschke. 
Člen za Moravu: Miroslav Vrzáček, František Jura, Karel Kula, Pavel Brímus, Stanislav Kaláb, Pavel Blaha. 
Člen za ligu: Tomáš Paclík, Dušan Svoboda, Miroslav Dvořák.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud