24. května 2017 • 13:05

FAČR bez dotací a dluží 25 milionů. Zatím nejsou, je to vážné, říká Řepka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová asociace ČR má kvůli pozastaveným dotacím od ministerstva školství dluh 25 milionů korun za nedávný evropský šampionát hráček do 17 let. Informoval o tom server Seznam.cz, podle generálního sekretáře FAČR Rudolfa Řepky je situace velmi vážná.



Asociace podle Řepky dluží za dívčí šampionát desítkám dodavatelů. Jde o částky za propagaci turnaje, ubytování nebo pronájem stadionů, kde se šampionát konal a kde hráčky trénovaly. Mistrovství hostily v první polovině května Plzeň, Příbram, Domažlice a Přeštice.

Asociace počítala, že tyto peníze dostane od ministerstva školství. Ministryně školství Kateřina Valachová ale pozastavila vyplácení dotací po zadržení předsedy FAČR Miroslava Pelty, který je vyšetřován kvůli podezření ze zneužití dotačního programu.

"Bohužel tyto finance nepřichází a je opravdu ve hvězdách, jestli vůbec přijdou. Takže v tuto chvíli jsme opravdu, dá se říct, ve velmi vážné a složité situaci. Dokonce bych řekl, že až v beznadějné," citoval Řepku server Seznam.cz.¨

Valachová v Overtimu o penězích pro český sport: Budu bojovat o 7,5 miliard
Video se připravuje ...

FAČR věří, že dluh za mistrovství Evropy bude brzy vyřešen. "V současné chvíli teprve probíhá kompletní analýza květnového evropského šampionátu žen do 17 let, na jehož finančním pokrytí počítala samozřejmě fotbalová asociace s výrazným přispěním MŠMT ve výši kolem 25 milionů korun," uvedl pro ČTK tiskový mluvčí FAČR Michal Jurman.

"Zmíněná částka zatím není kryta, FAČR se ale snaží dělat maximum pro to, aby svým veškerým závazkům, tedy i těm spojeným s pořadatelstvím ME žen do 17 let, v co možná nejbližší době dostála," doplnil mluvčí.

Kvůli pozastaveným dotacím mají problémy i další svazy. Hokejbalisté očekávají tři miliony na nadcházející mistrovství světa v Pardubicích, lyžaři si podle Seznam.cz museli půjčit 14 milionů korun a problémům čelí také například rychlostní kanoisté.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud