Richard Šíma
27. května 2017 • 10:49

Poslední sbohem! S Bystroněm (†34) se rodina rozloučí ve Švýcarsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze v úzkém rodinném kruhu se rodina Davida Bystroně rozloučí s fotbalistou, který 19. května ve 34 letech spáchal sebevraždu. Serveru iSport.cz to oznámil Bystroňův bratr Daniel. Smuteční akt se bude konat v pondělí 29. května v 11 hodin ve švýcarském městě Chur. To leží zhruba 26 kilometrů od městečka Ilanz, kde se minulý týden tragická událost stala.



„Rozhodli jsme se tak z celé řady důvodů, prosím veřejnost, aby naše rozhodnutí v tomto pro nás velmi těžkém čase respektovala,“ řekl bratr zesnulého fotbalisty.

Neuniklo mu, že hráči i fanoušci na českých stadionech, na nichž se po Bystroňově úmrtí hrála liga, vzdali bývalému spoluhráči či soupeři hold a že například fanoušci Baníku před duelem v Olomouci nejenže skandovali hráčovo jméno, ale projevili pak také zájem se s fotbalistou, jenž v Ostravě vyrostl a patřil do mistrovského kádru z roku 2004, rozloučit.

„Vím to a fanouškům za všechny tyto projevy moc děkujeme,“ řekl Daniel Bystroň. A dodal, že zvažuje konání ještě jednoho vzpomínkového aktu v Ostravě. „Cítím zájem ze strany fanoušků se s Davidem rozloučit. Proto bych rád, aby se taková akce mohla uskutečnit. Z mnoha důvodů to ale není jednoduché zorganizovat, proto mohu v této chvíli slíbit jen to, že se o to pokusíme. V této chvíli ale ještě nemohu říct, zda se nám to podaří,“ uvedl bratr fotbalisty, jenž dobyl ligový titul v Baníku, v Plzni a mezitím také v Levski Sofia.

Zemřel David Bystroň, hlavičkář, co vyhrál ligu s Baníkem i Plzní
Video se připravuje ...

David Bystroň na týmovém fotu švýcarského Linth 04
David Bystroň na týmovém fotu švýcarského Linth 04

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud