30. května 2017 • 04:35

Nejvlivnější lidé ve fotbale: Abramovič, superagent, Mourinho výš než Ronaldo

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo je nejvlivnějším člověkem ve fotbale?Kdo je nejvlivnějším člověkem ve fotbale?FOTO: Koláž iSport.cz

    A korunu si nasazuje… Magazín FourFourTwo zveřejnil minulý týden žebříček nejvíce vlivných osob ve světovém fotbale. Jeho českou verzi tradičně sestavuje deník Sport a v uplynulých letech mu vládl Miroslav Pelta. Jak vypadá pořadí globálně? Do nejlepší desítky se vešli pouze dva hráči a první místo patří funkcionáři, jehož jméno většina fanoušků ani nezná.

  • 10. Cristiano Ronaldo

    Cristiano Ronaldo Cristiano RonaldoFoto Reuters

    Klíčová figura Realu Madrid, až do loňska nejdražší fotbalista světa. Úspěchy se mu neustále lepí na kopačky. Sbírá je ve svém klubu, s nímž letos vybojoval španělský titul a je ve finále Ligy mistrů, loni se mu zadařilo také s portugalskou reprezentací, která vyhrála EURO.

    TOP 5 gólů od Ronalda v sezoně: Průniky i tvrdé hlavičky
    Video se připravuje ...

  • 9. Ed Woodward

    Ed Woodward Ed WoodwardFoto Profimedia.cz

    Výkonný ředitel Manchesteru United ho dokázal vrátit do čela žebříčku klubů s nejvyššími příjmy na světě - navzdory tomu, že na Old Trafford po sportovní stránce neprožívají nejúspěšnější éru. Dohodl také nový sponzorský kontrakt s firmou Adidas. Má absolutní podporu od rodiny Glazerových, která klub vlastní.

  • 8. Florentino Perez

    Florentino Perez Florentino PerezFoto Reuters

    Prezident Realu Madrid je architektem projektu Galacticos, při němž oblékl do bílého dresu fotbalové hvězdy nakoupené za extrémní sumy a udělal z nich celosvětové celebrity. Na podobném principu funguje pod Perezovým vedením klub dodnes, navíc se mu v posledních letech daří sbírat trofeje.

  • 7. José Mourinho

    José Mourinho José MourinhoFoto Reuters

    Největší trenérská veličina. Mourinho zvládl ustát první sezonu v Manchesteru United, ačkoliv v lize s ním dosáhl jen na šesté místo. Ale trofeje za vítězství v Ligovém poháru a Evropské ligy ukázaly, že je tu určitý pokrok. Rehabilitoval tak i pošramocenou pověst po nepovedeném konci v Chelsea, s níž posbíral největší slávu.

  • 6. Roman Abramovič

    Roman Abramovič Roman AbramovičFoto profimedia.cz

    První z generace ruských oligarchů, který výrazně promluvil do globálního fotbalového dění. Čtrnáct let od chvíle, co převzal Chelsea, má londýnský klub na kontě třináct trofejí. Mezi klubovými majiteli je podle FourFourTwo jedničkou.

  • 5. Lionel Messi

    Lionel Messi Lionel MessiFoto Reuters

    Podle mnohých nejlepší fotbalista všech dob. Messiho úspěchy jsou spjaté výhradně s Barcelonou, je také vynikajícím marketingovým nástrojem a to mu zaručuje obrovský vliv. „Fotbalová éra bude jednou spojena s jeho jménem,“ tvrdí britský magazín.

    Messiho TOP 5 GÓLŮ sezony: Pumelice i chytré zasekávačky
    Video se připravuje ...

  • 4. Aleksander Čeferin

    Aleksander Čeferin Aleksander ČeferinFoto Reuters

    Slovinský funkcionář se ocitl loni v čele nejsilnějšího fotbalového kontinentu. Během svého mandátu bude dohlížet nad změnami v Lize mistrů, ve které se chystá posílení zastoupení největších soutěží.

  • 3. Jorge Mendes

    Jorge Mendes Jorge MendesFoto Profimedia.cz

    Bývalý trenér Manchesteru United Alex Ferguson označil portugalského hráčského agenta za „naprostou jedničku.“ Těžko s ním polemizovat. Mendes rozjel kariéru zastupováním Josého Mourinha, velký průlom přišel ve chvíli, kdy se ujal Cristiana Ronalda . V jeho stáji najdeme také další velká jména. Davida de Geu, Jamese Rodrígueze, Radamela Falcaa nebo Ángela Di Maríu. Nikdo nemá blyštivější portfolio.

  • 2. Gianni Infantino

    Gianni Infantino vstoupil do boje o post prezidenta FIFA Gianni Infantino vstoupil do boje o post prezidenta FIFAFoto Profimedia.cz

    Nejdřív se proslavil jako usměvavý generální sekretář UEFA, který elegantně řídil losy pohárových soutěží. Turbulentní doba poznamenaná řadou skandálů ale smetla předchozí garnituru a švýcarský funkcionář vyletěl ve fotbalové hierarchii na úplný vrchol a stal se prezidentem FIFA. Slibuje novou éru, prosadit zatím dokázal rozšíření mistrovství světa od roku 2026 z 32 na 48 týmů.

  • 1. Richard Scudamore

    Richard Scudamore Richard ScudamoreFoto Profimedia.cz

    Od roku 1999 šéfuje Premier League, sedmapadesátiletý právník z ní postupně vybudoval globální značku s obřími příjmy. Hodnota současného televizního kontraktu pouze pro britský trh činí pět miliard liber, připočtěte další závratné sumy ze zahraničí. V následujících letech má před sebou velkou výzvu. Provést nejsledovanější soutěž úskalími, které přináší brexit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud