19. června 2017 • 04:55

Berbr: Dělat předsedu je strašidelná práce. Chci najít nástupce a skončit

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal je bez šéfa, fotbalové asociaci kvůli dvoukomorovému systému hrozí problémy od UEFA, po kauze Miroslava Pelty jsou v ohrožení finanční toky… V téhle situaci fakticky vládne fotbalovému hnutí kontroverzní funkcionář Roman Berbr. Ve velkém rozhovoru pro deník Sport ovšem tvrdí, že až mu bude končit funkční období a najde si nástupce, chce svou funkci opustit.



Prvním místopředsedou FAČR je sice Zdeněk Zlámal, ale Roman Berbr ve své kanceláři nenechá nikoho na pochybách, jak to je. „Svaz řídí tři lidi, je to Berbr, generální sekretář Rudolf Řepka a Martin Malík za STES. Každé ráno se tady setkáváme a říkáme si, jak to bude,“ popisuje rozložení sil v rozhovoru pro iSport TV.

Berbr: Dělat předsedu je strašidelná práce. Chci najít nástupce a skončit
Video se připravuje ...

Ambice šéfovat FAČR jako předseda, prý ale Berbr nemá. „Je to strašidelná práce a nikdy bych předsedu dělat nechtěl,“ odmítá rezolutně. Po Valné hromadě FAČR, která náhradu za odstoupivšího Miroslava Peltu nezvolila, je podle Berbra nutné odstranit dvoukomorový systém, za který asociaci kritizuje i UEFA.

Česká komora, kterou fakticky ovládá, je podle něho stabilizovaná. „Je to totální anachronismus a budeme UEFA nápomocní v tom, aby se to zrušilo. My nebereme Moravě žádné místo na řízení Moravy, ale jsme jednoznačně jednotní v tom, že předseda se prostě musí zvolit v posledním kole,“ uvedl Berbr.

Funkcionář, kterého mnozí považují za největší zlo českého fotbalu, se prý plánuje ze své pozice stáhnout. „V současné době je česká komora velmi silná a budeme ji držet v tomto složení, ale před koncem mého čtyřletého mandátu bych chtěl odejít a posunout za sebe člověka, který převezme moji roli.“

Kdo by ho mohl nahradit? Podívejte se na VIDEO!

První díl velkého rozhovoru s Romanem Berbrem, kde mluví o kauzách spojovaných s jeho jménem nebo bývalém šéfovi FAČR Miroslavu Peltovi, najdete v pondělním deníku Sport!

Elektronickou verzi Sportu čtěte ZDE »

Berbr hovořil o Damkové: Moje polomanželka informovala předsedu UEFA
Video se připravuje ...

Místopředseda FAČR Roman Berbr přichází na zasedání Valné hromady
Místopředseda FAČR Roman Berbr přichází na zasedání Valné hromady

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud