29. června 2017 • 16:46

Vedle Sparty vyroste hotel. Zásadní proměna čeká i jednu tribunu

Autor: e15.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned vedle fotbalového stadionu na Letenské pláni vznikne hotel, který bude provozovat mezinárodní řetězec. Po dokončení této části projektu čeká podle informací e15.cz zásadní proměna také jižní tribunu Sparty.



Po několika letech příprav jsou na světě detaily developerského projektu v Praze na Letné, který tam chystá miliardář Daniel Křetínský. Hned vedle stadionu fotbalového klubu AC Sparta Praha vyroste Hotel Letná. Bude mít 485 pokojů a 1400 lůžek. Zahrne i kongresové centrum.

Radnice Holešovic projekt vítá. „Jedná se o složité území mezi silnicí, stadionem, železniční tratí a výjezdem z tunelu Blanka. Naše komise rozvoje je s investorem ve stálém kontaktu a podařilo se najít společnou řeč. Jak je nyní projekt navrhován, je pro naši komisi rozvoje přijatelné,“ sdělil starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Původní projekt byl mnohem větší. Počítal s vybudováním obchodní části. Následně ale developer plán přepracoval do současné menší podoby.

Hotel vyroste na pozemcích ve směru na Hradčanskou, kde je tréninkové hřiště v blízkosti přilehlých výjezdů z tunelu Blanka.

Hotelem však Křetínského stavební plány na Letné nekončí. Po jeho dostavbě počítá s úplnou přeměnou jižní tribuny stadionu Sparty. Počítá se mimo jiné tím, že tam vestavbou do tribuny vznikne Administrativní budova Letná.

Spodní tři patra budou vyhrazena provozu stadionu, čtyři vrchní podlaží budou sloužit jako kanceláře. V části stavby patřící ke stadionu bude například jeho provozní a technické zázemí, vstupy nebo gastroboxy. Termín zahájení tohoto projekt ale zatím není.

Více o přestavbě stadionu Sparty a jeho okolí čtěte na webu e15.cz ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud