2. července 2017 • 20:14

Poborský válel za United! Zkoušel lob, pak dal gól. Kouzlil i Ronaldinho

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zavzpomínal, jaké to bylo před lety, když oblékal dres Manchesteru United. Karel Poborský si v pátek zahrál na Nou Campu ve hvězdně obsazené exhibici mezi výběry legend „rudých ďáblů“ a Barcelony a jedním gólem přispěl k vítězství 3:1.



Karel Poborský si vykopal angažmá v Manchesteru United na legendárním EURO 1996, kde český výběr dokráčel až do finále. I díky nezapomenutelnému lobu vlasáče ze Slavie ve čtvrtfinále proti Portugalsku.

Fotbalisté Mancehesteru United se radují z gólu Karla Poborského v exhibici proti legendám Barcelony
Fotbalisté Mancehesteru United se radují z gólu Karla Poborského v exhibici proti legendám Barcelony

Teď si na Poborského v Manchesteru opět vzpomněli a pozvali ho na hvězdnou exhibici pro dětskou onkologickou kliniku. A „Steve“ ukázal, že fotbal vůbec hrát nezapomněl. Už po dvou minutách na hřišti zkoušel svůj proslavený lob, nicméně branku překopl.

Pak se dostal do obří tutovky, když obešel i gólmana, ale místo střely volil ještě přihrávku. Dočkal se až na začátku druhé půle. Ve vápně si naběhl na přihrávku Park Ji-sunga a tečovanou střelou zaskočil brankáře Jesúse Angoye.

United v tu chvíli vedli už 2:0, ačkoliv proti nim v barcelonském dresu stály ty největší možné hvězdy - přes Edgara Davidse až po brazilské kouzelníky Rivalda s Ronaldinhem. A druhý jmenovaný dokazoval, že s míčem stále umí - třeba jeho jesličky patičkou opravdu stály za to.

Domácí tým ale nakonec stejně odešel poražen 1:3, když za United se vedle Poborského trefili ještě Jesper Blomqvist a Dwight Yorke, v dresu Barcelony jen korigoval Frederic Déhu. Oba týmy se na začátku září potkají ještě jednou na Old Trafford.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud