24. července 2017 • 16:29

Real začal prohrou s United: komické penalty, drsný faul i paráda Martiala

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jsou opět v zápřahu! Vítěz Ligy mistrů a španělské ligy Real Madrid vstoupil do letní přípravy. Na turné v USA padl v Santa Claře s Manchesterem United po penaltovém rozstřelu. Právě pokutové kopy se po utkání staly jedním z témat, o kterém se mluvilo. Z deseti exekutorů se totiž trefili jen tři fotbalisté. Řešil se však také nevybíravý zákrok Victora Lindelofa, či superakce Anthonyho Martiala, který zařídil první gól.



Zatímco svěřenci Josého Mourinha jsou v plné přípravě a souboj s Realem byl pro ně čtvrté utkání během léta, španělský klub dosud pouze nabíral kondici a na herní test čekal.

Do prvního poločasu nasadil Zinédine Zidane to nejsilnější, co má aktuálně k dispozici. United zase své hvězdy pošetřili na druhou část utkání. Výsledek? Náhradníci „rudých ďáblů“ dávali Baleovi a spol. co proto. Vše vyvrcholilo gólem do poločasu po fantastické akci Anthonyho Martiala.

Francouzský mladík se z levé strany ladně protáhl kolem Vázqueze, Modriče , obešel Carvajala a poslal míč přímo před branku, kde čekal Lingard a zbývalo mu jen dorazit míč do odkryté branky.

VIDEO: Sestřih Real Madrid - Manchester United

Do druhého poločasu poslali oba trenéři zcela jiné jedenáctky. Zatímco Zidane vyslal na hřiště kromě tří hráčů (Casemiro, Kovačič, Theo Hernández) mladíky z juniorských výběrů, Mourinho povolal své hvězdy. Z lavičky se zvedli Pogba , Lukaku , De Gea, Mchitarjan, či nová posila z Benfiky Lisabon Victor Lindelof.

A právě švédský obránce umožnil Realu, aby se vrátil do hry. Posila Realu z Atlétika Madrid Theo Hernández mířila za průnikovou přihrávkou, když v tom přišla nekompromisní kosa. Lindelof ani trochu nezahrál balon a trefil Hernándeze přímo do holeně.

Sudí neváhal a nařídil penaltu. K té se postavil zastupující kapitán Casemiro a prudkou ranou překonal De Geu. Víc však oba kluby nestihly a šlo se do rozstřelu. Ten však britská média hodnotí jako jeden z nejhorších v historii fotbalu.

Z deseti exekutorů se trefili pouze tři. Na straně Realu se to povedlo mladíčkovi Quezadovi, na straně United Henriku Mchitarjanovi a Daleymu Blindovi.

Real padl v prvním přípravném utkání po penaltách
Real padl v prvním přípravném utkání po penaltách

Góly

Domácí: 69. Casemiro

Hosté: 45+1. Lingard

Sestavy

Domácí: Navas (46. Casilla) – Marcelo (46. Sacristán), Nacho Fernández (46. Manu Riol), Varane (46. Sánchez), Carvajal (46. Hakimi) – Isco (46. Arnaiz), Kroos (46. Casemiro), Modrić (46. Kovačić) – Bale (46. Feuillasssier), Benzema (46. Goméz), L. Vázquez (46. Hernández).

Hosté: Romero (52. de Gea) – Darmian (77. A. Valencia), P. Jones (46. Smalling), Bailly (46. Lindelöf), Fosu-Mensah (46. Blind) – Carrick (46. Mchitarjan), Fellaini – Martial, Pereira (46. A. Herrera, 52. McTorminay), Lingard (46. P. Pogba) – Rashford (46. R. Lukaku).

Náhradníci

Domácí: Casilla, Casemiro, Hernández, Kovačić, Mayoral, Yáñez, Zidane, Hakimi, Riol, Tejero, Sánchez, Feuillasssier, Arnaiz, Goméz

Hosté: de Gea, Blind, Lindelöf, Smalling, Mitchell, Tuanzebe, Valencia, Herrera, McTorminay, Mchitarjan, Pogba, Lukaku, Castro

Karty

Domácí: Arnaiz

Rozhodčí

Stott – Elliot, Cortezová

Stadion

Levi's® Stadium (Santa Clara)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud