25. července 2017 • 14:10

V derby dominovala Sparta, bronz mají Turci. CEE Cup čeká anglické finále

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generali CEE Cup čeká vyvrcholení v podobě čistě anglického finále mezi Burnley a Evertonem, které vypukne ve středu od 18:00 na stadionu Bohemians 1905 v Ďolíčku, ale do té doby bylo nutné ještě odehrát zápasy o umístění.



Ten nejzajímavější se odehrál hned od 9:00, když se na stadionu na Strahově mezi sebou o páté místo utkali věční rivalové ze Sparty a Slavie. První půlhodina však nenabídla příliš líbivou podívanou, jelikož hra obou týmů trpěla řadou nepřesností a většina akce se tak odehrávala ve středu pole. V 37. minutě však z čista jasna utekl Slavii po levé straně Fortelný a střelou na zadní tyč prostřelil gólmana Svítila – 1:0 pro Spartu.

Tímto výsledkem skončil i první poločas a druhý byl již jasnou záležitostí v režii Letenských, když další dvě branky postupně přidali Kotouček a Prokopec. Slavia, s výjimkou několika málo individuálních akcí Čvančary, nepředvedla v prvním derby sezony prakticky nic a sparťanská U19 se tak mohla radost z jasného výsledku 3:0, který jim vynesl 5. místo na Generali CEE Cupu.

O bronz se utkali zklamaní semifinalisté Altinordu FK a bosenské FK Sarajevo, přičemž zápas výrazně poznamenala penalta už ve 2. minutě, kterou Turci dokázali proměnit. Poločasový výsledek 1:0 se Bosňanům podařil zvrátit, když Mustafič, taktéž z penalty, dokázal vyrovnat. Za chvíli ovšem bylo všechno zase jinak, když turecké straně vrátil vedení Ayyildiz. Tímto výsledkem už zápas skončil a Altinordu FK se bude do Izmiru vracet s bronzovou medailí.

Vrchol turnaje je naplánován na středu, kdy se od šesti hodin večer v Ďolíčku střetnou celky Burnley FC a Evertonu. Překvapení turnaje z Burnley dokázalo na cestě do finále vyřadit dva největší favority v podobě pražské Sparty a tureckého Altinordu FK. V obou zápasech vstřelil jediný gól Burnley útočník Michael Fowler, na jehož dovednosti budou Angličané spoléhávat i ve finále.

Oproti tomu „karamelky“ z Evertonu rozstřílely na cestě do finále bosenské Sarajevo v poměru 6:0 a ofenzivu finalisty táhne především útočník Ellis Simms, který vstřelil v pouhých dvou zápasech hned pět gólů. Finále začíná sice až od osmnácti hodin, ale na programu je od 14:30 také dětský den, kde se mohou účastníci potkat například s Bárou Votíkovou a jehož účastníci mají vstup na finále zdarma. V opačném případě jsou vstupenky na finále k zakoupení před výkopem na pokladnách stadionu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud