26. července 2017 • 20:29

Sedmý ročník CEE Cupu vyhrál Everton. V anglickém finále porazil Burnley

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmý ročník Generali CEE Cupu vyvrcholil čistě anglickým finále mezi týmy Burnley a Evertonu. Čestný výkop finále, které začalo v šest hodin v Ďolíčku, provedla britská velvyslankyně Jan Thompsonová, ale poté šly už oficiality stranou a oba týmy si nebraly servítky. Finále bylo nakonec jasnou záležitostí, když „karamelky“ z Evertonu porazily Burnley v poměru 3:1.



Liverpoolské mužstvo v průběhu celého turnaje inkasovalo jeden jediný gól, ve finále z kopačky Fowlera, a vstřelilo jich rovných patnáct. Šestigólovými příděly vyprovodili mladíci Evertonu jak dvojnásobné vítěze turnaje z maďarského Györi, tak v semifinále silné FK Sarajevo.

V podobném duchu se neslo i finále v Ďolíčku, které „Toffees“ rozhodli v průběhu prvního poločasu. V rozmezí dvou minut skórovali Warren a Simms, který se zároveň se šesti góly stal nejlepším střelcem celého CEE Cupu.

V druhém poločase snížil za Burnley útočník Fowler, který v předcházejícím průběhu turnaje vstřelil gól jak Spartě, tak v semifinále tureckému FK Altinordu, ale na výsledku zápasu se nic nezměnilo. Na kontaktní gól „Clarets“ totiž za dvě minuty odpověděl svojí druhou finálovou trefou Warren a trofej si tedy nakonec domů odváží Everton.

Cenu pro nejlepšího gólmana si paradoxně odnesla jednička poražených finalistů Bruce, která se výraznou měrou podílela na vyřazení loňských vítězů z pražské Sparty. Naopak cena pro nejlepšího hráče turnaje připadla útočníkovi Anthonymu Gordonovi, který kromě Evertonu reprezentuje také barvy anglické U15.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud