16. října 2017 • 14:00

Hráč z druhé argentinské ligy kope penaltu lépe než já, uznává Panenka

Autor: zvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Antonín Panenka patří mezi to nejlepší, co kdy reprezentovalo český fotbal v zahraničí. Držitel titulu mistra Evropy z Bělehradu 1976 dal fotbalovému světu něco jedinečného. V rámci památného penaltového rozstřelu ve finále evropského šampionátu předvedl v rozhodující chvíli něco nečekaného. Německého brankáře Seppa Maiera překonal lehkým dloubákem doprostřed brány. Československo získalo titul mistra Evropy a fotbalový svět zase originální penaltový kop, který od té doby opakují největší hvězdy kopané po celém světě. A říkají mu Panenka kick. I proto patří Antonín Panenka mezi vybrané legendy naší kopané, které autoři zařadili do připravované knihy Hrdinové, která vychází v listopadu >>



Od roku 1976 uběhla již dlouhá doba. Změnilo se prostředí okolo fotbalu, ale i hra samotná. Světové fotbalové hvězdy podepisují milionové smlouvy, hráči svou slávou předbíhají hollywoodské herce. Jedno se však od té doby nezměnilo.

Je to Panenkova penalta. Vynález bohemáckého partiota Antonína Panenky, od té doby zopakovaly největší fotbalové hvězdy typu Zinedine Zidane, Sergio Ramos, Lionel Messi a stovky dalších po celém světě na různých úrovních.

Samotného Antonína Panenku tento fakt samosebou těší. Je oslovován medii z celého světa, aby svůj kop napodoboval, ale i komentoval výkony svých následovatelů. "Jednou přijela mexická televize a chtěli, abych hodnotil penaltové kopy jiných hráčů. Musím říct, že tam byl jeden hráč z druhé argentinské ligy, a ten to kopl lépe než já! To bylo pěkný," uznal Panenka.

VIDEO: Hrdinové - Antonín Panenka

I Antonín Panenka patří mezi vybrané legendy naší kopané, které autoři připravované knihy Hrdinové zařadili do svého komiksového vyprávění. Kniha, která vychází na začátku listopadu, originálním způsobem vypráví příběhy české kopané, na které musí být tuzemský fanoušek náležité hrdý.

Již nyní se o knize hovoří ve fanouškovkých internetových forech a je očekávaným artiklem. Vznik knihy podpořily velké osobnosti nejen z fotbalové sféry. Zde můžete navštívit facebookový profil knihy Hrdinové >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud