8. listopadu 2017 • 11:30

Šmicer ostře: Berbr je zlo pro český fotbal. Vím, čím si prošel Ivan Hašek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po konci aktivní hráčské kariéry pracoval Vladimír Šmicer jako manažer reprezentace. Dalšímu angažmá ve vedení českého fotbalu se bývalý hráč Liverpoolu a účastník tří mistrovství Evropy zatím brání. Důvod? Osobnost kontroverzního místopředsedy Fotbalové asociace Romana Berbra. „Je to zlo,“ říká Šmicer o muži, který po rezignaci Miroslava Pelty fakticky řídí český fotbal v pořadu Digi TV Česká ulička.



K většímu zapojení hráčů z někdejší úspěšné generace dochází pouze na úrovni mládežnických reprezentací, kde dělají trenéry a ambasadory. „Ale nejsou ve vedení fotbalu. Potřebovali bychom tam ty kluky dostat,“ nabádá Šmicer .

Má to však jednu zásadní překážku. Roman Berbr . Šmicer má na funkcionáře s pověstí zákulisního hráče, který se netají ani svou minulostí u StB, jasný názor. „Já ho vidím jako zlo pro český fotbal. On říká, že si svojí pozici vypracoval. Ale jakým způsobem si svoji pozici vypracoval? Tomu bych oponoval,“ vyjádřil se jednoznačně.

O tom, že by se pokusil ve vedení českého fotbalu víc angažovat, ho odrazují také zkušenosti jiného bývalého reprezentanta  Ivana Haška , který byl předsedou svazu v letech 2009 až 2011. „Všichni říkají: Pojďte to dělat taky, ale je to strašně složitý. Ivan Hašek to zkusil a vím, čím si prošel. A já nemám zapotřebí mít takové nervy a bát se, abych vyšel na ulici a něco mě nepřejelo. Potom už jde do tuhýho,“ naznačil drsné metody.

Dál už to rozvádět příliš nechtěl rozvádět. „Ty stavy potom takové jsou. Jdete proti lidem, kteří jsou mocní. Ruku do ohně bych za to nedal, že se nemůže nic stát…“

Celý rozhovor s Vladimírem Šmicrem v pořadu DIGI TV Česká ulička sledujte ZDE>>>

Šmicer v pořadu Česká ulička: Berbr je zlo pro český fotbal
Video se připravuje ...

Vladimír Šmicer v dresu Liverpoolu
Vladimír Šmicer v dresu Liverpoolu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud