14. listopadu 2017 • 04:57

Hvězdy k mládeži: Gerrard vede dorost Liverpoolu, Realu roste další Zidane

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Hvězdy k mládeži: Gerrard vede dorost Liverpoolu, Realu roste další ZidaneHvězdy k mládeži: Gerrard vede dorost Liverpoolu, Realu roste další ZidaneFOTO: koláž iSport.cz

    Ještě nedávno sami válčili na hřišti jako veteráni, teď se Steven Gerrard a spol. přeorientovali do rolí mládežnických trenérů a předávají nabyté zkušenosti fotbalovým nadějím. Kromě bývalého kapitána Liverpoolu vede juniory ve „svých“ klubech i někdejší ikona AC Milán, Realu či Ajaxu Amsterdam. O koho se jedná, na to se podívejte v článku.

  • Steven Gerrard

    Vítězslav Jaroš podepisuje smlouvu s Liverpoolem, nechyběl u toho ani legendární Steven GerrardFoto Sport Invest

    trenér - Liverpool U18

    Na Anfield Road kapitán, lídr a především miláček fanoušků. Prostě Stevie G! Momentálně obrovský vzor pro osmnáctileté naděje Liverpoolu. Po ukončení angažmá v zámořské MLS se bývalý anglický reprezentant ujal právě výběru do 18 let, kde vede i českého brankáře Vítězslava Jaroše.

    „Je to úžasný člověk, neskutečně příjemný. Ale dokáže být i dost přísný. Vyžaduje, aby na tréninku bylo všechno perfektní, aby to odpovídalo tomu, že jsme členy klubu, který patří do špičky Premier League. Často se s námi zapojuje do tréninku, není to ten typ, co by jen něco ukazoval,“ popsal nedávno český talent pro Sport Góóól, jak na něho Gerrard působí.

  • Guti

    V áčku Realu dělal Guti zástupce kapitána a několikrát vyhrál Ligu mistrů i La Ligu, nyní je úspěšný i s dorostemFoto Twitter.com

    trenér - Real Madrid U19

    Budoucí Zidane? Jinak mu nikdo momentálně neříká. Právě po vzoru svého bývalého spoluhráče by se chtěl Guti vyšvihnout až na lavičku prvního týmu Realu. Zatím však vede výběr do 19 let a někdejší zástupce kapitána španělského velkoklubu odvádí velmi dobrou práci.

    V minulé sezoně se svými svěřenci vyhrál domácí ligu, pohár a dominoval i v Champions Cupu. Jediná trofej, která mládežnickému mužstvu z Madridu utekla, byla UEFA Youth League.

  • Nicky Butt

    Nicky Butt pochází ze slavného ročníku 1992, nyní v Manchesteru United šéfuje klubové akademiiFoto manutd.com

    vedoucí akademie - Manchester United

    Nejslavnější ročník z akademie „rudých ďáblů“? Ten z roku 1992! Na vychovávání mladých hráčů si klub z Manchesteru potrpí a kdo jiný by měl dohlížet na jejich vzrůst, než právě člen jedné z nejlepších generací na Old Trafford.

    Nicky Butt prožil nejzářivější okamžiky po boku Davida Beckham, Paula Scholse, Ryana Giggse či bratrů Nevilleových. Šestkrát vyhrál Premier League a pyšní se i triumfem v Champions League. Na svém místě je jedním z nejpovolanějších.

  • Gennaro Gattuso

    Gennaro Gattuso na tréninku výběru AC Milán do 21 letFoto acmilan.com

    trenér - AC Milán U21

    Nikdy nedisponoval technikou jako jeho slavní spoluhráči z reprezentace. Gennaro Gattuso nebyl jako Andrea Pirlo, Alessandro Del Piero či Francesco Totti. Platil za brouska, přes kterého bylo na hřišti těžké projít. A svojí buldočí povahu si přenesl i do juniorského týmu AC Milán, který v současnosti vede.

    Po jednom ze zápasů, který jeho svěřenci vyhráli, začal zuřivě křičet a každého hráče radostně pofackoval. Od mistra světa, trojnásobného mistra Itálie a dvojnásobného vítěz Ligy mistrů, si to však i ten největší talent „rossoneri“ nechal líbit.

  • John Heitinga

    Johny Heitinga (druhý zleva) chodí na zápasy Ajaxu U19 zásadně v oblekuFoto Twitter.com

    trenér - Ajax U19

    152 zápasů za Ajax, zahrál si v Atlétiku Madrid, v Evertonu se z něj stala klubová ikona a pro nizozemskou reprezentaci byl velkou osobností. Obránce Johny Heitinga není kdejaký internacionál. A jeho mateřský klub z Amsterdamu si je toho moc dobře vědom.

    I proto mu v létě svěřil výběr do 19 let. Předtím pracoval jako pravá ruka Marcela Keizera ve druholigové juniorce Ajaxu. V létě, kdy Keizer převzal první tým, se však jejich cesty rozdělily.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud