27. listopadu 2017 • 18:00

Mladí sparťané vyzvou Liverpool. Na Gerrardův tým si vzali Juliše a Čiviče

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výběr sparťanské mládeže má před sebou pokračování prestižního turnaje Premier League International Cup. Na Ostrovech je čekají zápasy proti Liverpoolu, který vede Steven Gerrard a nizozemskému PSV Eindhoven. Jako posily si trenéři Erich Brabec a Miroslav Krieg z prvního týmu Letenských vzali s sebou útočníka Lukáše Juliše a obránce Eldara Čiviče.



V prvním duelu jen těsně podlehli Newcastlu 1:2, v tom druhém už by vybraní hráči ze strahovské líhně rádi bodovali. Při druhé cestě do Anglie je však nečeká nic snadného. Soupeřem jim bude další celek z Premier League – Liverpool.

Výběr do 23 let navíc povede bývalá ikona "reds" a aktuálně trenér týmu do 18 let Steven Gerrard. Ve druhém utkání se sparťané střetnou s Eindhovenem.

Do nominace se překvapivě vešli i dva hráči prvního týmu. Lukáš Juliše, který pod trenérem Andreou Stramaccionim nedostává prostor a nastupuje pouze za juniorský tým, doplní kapitán bosenské reprezentace do 21 let Eldar Čivič.

Ten za Pražany naposledy nastoupil v ligovém duelu v srpnu proti Liberci, kde byl vyloučen. Od té doby stihl pouze 90 minut v pohárovém utkání ve Znojmě.

Kromě této dvojice jsou v kádru i další hráči, kteří mají zkušenosti s dospělým fotbalem. Ať už se jedná o brankáře Vojtěcha Vorla, či stopera Davida Březinu.

Lukáš Juliš v průniku
Lukáš Juliš v průniku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud