15. prosince 2017 • 08:02

VIDEO: Světový fotbal - Udrž míč pod tlakem!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Umět kombinovat přesně pod tlakem soupeře, přesouvat těžiště hry a rychle přepínat ve hře, to jsou hlavní body, které se pokouší vylepšit tato jednoduchá průpravná hra. Hrají ji tři týmy po třech hráčích. Dva útočí, jedno brání.



Hřištěm je obdélník o rozměrech 30x10 metrů, rozpůlený na polovinu (prostor se upravuje podle kvality hráčů). V každé polovině se rozmístí jeden útočný tým. Jeho úkolem je udělat pět přihrávek po sobě a pak přihrát spřátelenému mužstvu na opačnou polovinu.

Obránci vysílají do každé poloviny jen jednoho hráče, který se snaží získat míč (střídají se). Pokud se mu to povede, trenér posílá míč na opačnou polovinu a hra tam pokračuje podle stejných pravidel.

Totéž následuje, když si útočící mužstvo špatně přihraje a balon opustí vymezené pole. Hraje se tři minuty a vítězí tým, který nastřádá co největší počet přihrávek. Poté si celky vymění role. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud