13. listopadu 2008 • 09:39

Platini: Buď spolu, nebo vůbec

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukrajina a Polsko budou pořádat fotbalové ME 2012 společně, nebo vůbec. Uvedl to prezident UEFA Michel Platini během své návštěvy v Sofii a reagoval tak především na problémy s výstavbou stadionů v obou zemích.



"Polsko a Ukrajina nemohou být při organizaci Eura 2012 rozděleny. Buď to zvládnou oba, nebo o něj oba přijdou," řekl ve středu Platini, jenž během své cesty po evropských zemích dorazí v pátek do České republiky.

"Polsko a Ukrajina moc dobře vědí, že je zde jednoznačný předpoklad, že budou stadiony v jejich hlavních městech hotovy v termínu. Pokud ne, nebude se konat mistrovství Evropy v Kyjevě, ani ve Varšavě," dodal bývalý slavný francouzský fotbalista.

Oba pořadatelé ME mají s výstavbou stadionů problémy dlouhodobě a v září jim UEFA udělila varování. Aktuálně hlásí potíže především Ukrajina, kde se i vinou světové finanční krize zastavila práce na 80 procentech staveb pro mistrovství Evropy.

O možností nahrazení jednoho z pořadatelů mluvili nedávno představitelé Německého fotbalového svazu, kteří nabízeli stadiony v Berlíně a v Lipsku.

Během Platiniho návštěvy v Sofii ohlásili předběžný zájem o kontinentální šampionát v roce 2020 Bulhaři, kteří by chtěli turnaj organizovat spolu se sousedním Rumunskem. "Víme, že je před námi hodně práce, ale také máme spoustu času," uvedl předseda bulharského svazu Borislav Michailov.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud