26. ledna 2009 • 18:55

Webster má namířeno do Motherwellu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický fotbalový obránce Byron Webster z Mostu má nakročeno do Motherwellu. Jedenadvacetiletý stoper je v předním skotském klubu už druhým týdnem na testech a klub by jej rád získal alespoň na půlroční hostování s opcí.



ČTK to dnes potvrdil prezident severočeského klubu Petr Kabíček. Situaci ovšem komplikuje údajná klauzule ve smlouvě. Podle ní by měl Webster mít možnost po sestupu do druhé ligy odejít zdarma.

"Podává tam velmi slušné výkony a rádi by ho získali alespoň na hostování," řekl Kabíček. "Je tam už asi deset nebo dvanáct dnů na testech. Teď zbývá vyřešit, aby byly spokojené všechny strany, tedy Most, Motherwell i sám hráč. Pokud bude cena za hostování i za následný přestup odpovídat realitě, celá transakce bude téměř hotová," dodal.

Webstera si do klubu vyhlédl trenér Mark McGhee, který o něj podle místních médií velmi stojí. "Jednání jsou bohužel dost zdlouhavá, ale pokračujeme v nich," řekl listu Glasgow Evening News.

"Zatím jednáme jen o hostování, protože nevíme, jestli za něj skutečně musíme platit odstupné," dodal McGhee. Pokud by se transfer realizoval, přesunul by se 196 centimetrů vysoký stoper ze skromných poměrů české druhé ligy o poznání výš.

Motherwell hraje na typicky britském stadionu Fir Park pro 14 tisíc diváků; hlavní tribuna nese čerstvě jméno někdejšího kapitána Philla O'Donella, který v prosinci 2007 zemřel po kolapsu přímo na hřišti.

Klub i bez něj loni vybojoval třetí místo v tabulce, letos je zatím sedmý. Webster pochází z vyhlášené mládežnické líhně Leedsu United, pak hrál čtvrtou ligu za York City. Do Mostu přišel v létě 2007 a postupem času se zabydlel v základní sestavě.

Vedle obranných dovedností jej v klubu často využívají i jako nouzového útočníka. I díky tomu nastřílel ve 23 ligových zápasech hned čtyři branky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud