Pavel Hartman
25. ledna 2010 • 22:41

Nedvěd a Poborský hráli pro Haiti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Nedvěd se po přestávce zvedl z lavičky a po téměř osmi měsících naskočil do oficiálního zápasu. Nešlo v něm o výsledek, o body, ale o něco mnohem víc – o pomoc ničivým zemětřesením totálně zničeného Haiti.



V exhibičním charitativním utkání na stadionu Benfiky Lisabon hájil modrý dres výběru světa, jehož patronem byl Zinedine Zidane. Spolu s ním seděla v kabině jedna celebrita vedle druhé. Třeba Kaka, Henry, Dani Alves.

Proti Nedvědovi a spol. vyběhl, také až ve druhém dějství, v červeném dresu domácí Benfiky druhý Čech: Karel Poborský, dlouholetý parťák rodáka ze Skalné v národním mužstvu, jenž v portugalském klubu patřil ke hvězdám a fanoušci na něj dodnes nezapomněli. Však se v hledišti třepetala i česká vlajka.

„Tohle se neodmítá,“ zopakoval Poborský. „Jsme tady pro něco velmi důležitého,“ hlásil Nedvěd.

Obě mužstva proti sobě ucítvají minutou ticha zesnulé oběti po těžkém zemětřesení na Haiti.Foto ČTK/AP

Na trávníku se to hemžilo fotbalovými králi minulosti i současnosti. Čestný výkop obstaral slavný Eusebio, portugalská legenda, která včera slavila osmašedesáté narozeniny. Pak se z nebe snesl orel, symbol domácího klubu.

Možná jako posel naděje pro Haiti.

Ale všichni byli především zvědaví na čísla. Tedy na to, kolik peněz se vybere pro zdevastovanou zemi. Přesná cifra teprve bude známa, ale určitě nebude malá.

Pavel Nedvěd si podává ruku s koučem Bayernu Mnichov Van Gaalem Pavel Nedvěd si podává ruku s koučem Bayernu Mnichov Van GaalemFoto ČTK/AP


Šedesátitisícový fotbalový chrám se totiž zaplnil velice slušně. Navíc lidé mohli pomocí DMS zpráv přispívat na konto i během utkání. Výtěžek půjde prostřednictvím Rozvojového programu OSN na Haiti.

Nedvěd s dvaadvacítkou na zádech byl hodně aktivní. Nejdříve po Hagiho přihrávce mohl sám skórovat, poté vybídl krásným zpětným centrem ke gólu Kluiverta, jenže jeho „koníček“ proletěl těsně nad břevnem.

O výsledek každopádně nešlo...

Benfica All Stars - Zidaneova XI 3:3 (2:1)
Branky: 16. a 23. Nuno Gomes, 62. Luís - 15. Kaká, 53. Pirés, 85. Bútia.
Rozhodčí: Collina (It.).

Tým Zidaneho a přátel nastupoval ve velmi silném složení. V brance Barthez, v záloze Zidane, v útoku Henry...
Tým Zidaneho a přátel nastupoval ve velmi silném složení. V brance Barthez, v záloze Zidane, v útoku Henry...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud