4. března 2010 • 13:23

Němci se mstí: Angličané jsou jak spálení turisté

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jen pár týdnů, co anglický bulvár Daily Star napadl Němce, že jejich dres pro mistrovství světa připomíná uniformu nacistické organizace SS. Teď, když své trikoty pro šampionát představil i tým Albionu, vrací Němci úder. „Jste červení jako raci. Přesně takhle vypadají spálení angličtí turisté na plážích Mallorky,“ posmívá se list Bild.



Bylo z toho velké haló, když se Angličané před měsícem zaměřili na nový černý dres německé reprezentace. „Jako byste ho vytáhli ze skladu nacistické SS,“ napsal Daily Star a k fotce špílmachra Michaela Ballacka dokonce přiřadil snímek Adolfa Hitlera.

„Neslýchanost!“ zlobilo se celé Německo. Tamní fanoušci si hned pospíšili s tvrzením, že tohle všechno pramení jenom z anglické hořkosti. Vždyť Albion se svým rivalem prohrál klíčové zápasy v letech 1972, 1990 i 1996.

Koneckonců i legendární anglický kanonýr Gary Lineker si kdysi povzdechl: „Fotbal je hra pro jedenáct hráčů na každé straně, hraje se s míčem na dvě branky a pokaždé v ní vyhraje Německo.“

484589:gallery:true:true

Jenže Němci se nad urážku odkazující na SS zjevně úplně nepovznesli. Hned co anglická reprezentace odtajnila sady svých dresů pro mistrovství, německé noviny Bild si neodpustily odvetné rýpnutí.

„Mají barvu od slunce spálených anglických turistů,“ posmívají se.

I tentokrát se dá čekat popuzená anglická reakce. Vždyť barva nových dresů připomíná triumf anglických fotbalistů na mistrovství světa 1966, na který jsou za kanálem La Manche dodnes tak pyšní.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud