Jiří Fejgl
15. března 2010 • 14:51

Brutální fotbal aneb když praskají kosti

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal je drsný sport – jak ukázal i sobotní ligový střet Slavie s Teplicemi. Někdy šíleně bolí, je krutý, což už ví slávista Riste Naumov, který si kvůli zlomené noze nezahraje minimálně rok. Kteří další hráči si prošli peklem a museli léčit těžké zlomeniny? Bylo jich moc, www.deniksport.cz vybírá pět z těch nejsledovanějších.



DJIBRIL CISSÉ (Liverpool)
Říjen 2004, červen 2006

Smutný král mezi bojovníky se zlomeninami. Francouzský excentrik si prožil hned dvě přetěžká zranění. První v říjnu 2006 v duelu proti Blackburnu. „Možná přijde o nohu,“ zněla první drsná diagnóza. Nakonec z toho byla půlroční absence. Druhý průšvih přišel krátce před MS v Německu při přípravě proti Číně. „Djibril křičel, měl strašné bolesti,“ popisoval kolega z útoku Thierry Henry. Cissé tak samozřejmě přišel o šampionát, jeho výkony šly dolů a dnes se snaží restartovat kariéru v Panathinaikosu Atény.

EDUARDO (Arsenal)
Únor 2008

Odporný zákrok kapitána Birminghamu Taylora poslal na roční léčení útočníka Eduarda. Původem Brazilec, který reprezentuje Chorvatsko, pak řekl: „Neměl jsem čas uskočit. Slyšel jsem jen prasknutí kosti.“ Byl to hrůzostrašný pohled, spodek hráčovy nohy visel pouze na kůži. Televize Sky Sports odmítla vysílat opakované záběry… „Dejte Taylorovi trest do konce života,“ čílil se jinak distinguovaný kouč Arsenalu Arsene Wenger.

Zranění EduardaFoto ČTK


VLADIMÍR LABANT (Sparta)
Listopad 1999

Druhý den po nejhorším utkání v jeho životě ležel Labant ve vinohradské nemocnici a vysvětloval, jaké to je, když mu nohu zlomí spoluhráč. Sparťanského tehdy levého záložníka totiž při derby se Slavií v Edenu sestřelil obránce Gabriel. „Nechtěl,“ ujišťoval Labant. Později však mezi nimi došlo k rozmíšce. „Vladovi jsem v kariéře pomohl. Po zranění se dostal do Anglie,“ šokoval nesmyslem Petr Gabriel. „On byl s inteligencí vždycky na štíru“ reagoval Labant.

HENRIK LARSSON (Celtic Glasgow)
Říjen 1999

Tohle zranění mohlo zastavit později bájnou kariéru. Švédský střelec si odnesl dvojitou zlomeninu nohy z utkání Poháru UEFA proti Lyonu – střetl se s bekem Blankem. Bez fotbalu byl pak osm měsíců. „Mělo to velký vliv na moji kariéru. Víc jsem si pak vážil fotbalu,“ řekl kanonýr, který se po návratu stal legendou Celtiku. Za zelenobílý tým nastřílel víc než 200 gólů. Zahrál si i za Manchester United a Barcelonu.

Zraněný Vladimír Labant po srážce s Petrem Gabrielem.Foto Jaroslav Legner


MARCIN WASILEWSKI (Anderlecht)
Srpen 2009

Vyhecovaný duel mezi Anderlechtem a Standardem Lutych skončil až u fotbalového soudu. Záložník Witsel přivodil šíleným šlapákem Polákovi Wasilewskimu otevřenou zlomeninu. „Budu ho žalovat,“ řekl pak obránce Anderlechtu. Witsel nakonec dostal trest na čtvrt roku, Wasilewski však stále neví, kdy se bude moci vrátit do hry. Jeho sokovi po utkání kdosi vyhrožoval smrtí…

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud