1. srpna 2014 • 04:30

Jágr o Kladnu: Rád to předám tomu, kdo říká, že to děláme špatně

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nudit se rozhodně nebude. Jaromír Jágr se po měsíci a půl vrátil ze zámoří, včera si poprvé zatrénoval s kladenským týmem. A ve svém mateřském oddílu ho čeká spousta práce. „Je to velká zodpovědnost. I v Americe jsem měl Kladno neustále v hlavě,“ říká hokejová legenda v rozhovoru pro deník Sport. Rytíře, jenž vlastní, teď po rezignaci svého kamaráda Václava Bartoše bude přímo on i exekutivně řídit.



„Vím, že nás nečeká nic jednoduchého. Ale uděláme maximum, abychom se na sezonu co nejlépe připravili,“ tvrdí 42letý útočník, jehož klub má jasnou touhu: vydrápat se z první ligy zpátky mezi elitu.

Měsíc a půl strávil v Americe. „Ani bych tomu neříkal dovolená, pro mě to byla letní příprava. Hodně jsem makal, dělal jsem podobné věci jako minulé léto. Ty se mi osvědčily, takže jsem to neměnil. Trénoval jsem hlavně v bazénu, dělal jsem nejrůznější cviky a výskoky,“ říkal o tom, jak trávil čas v zámoří.

„Když si něco naplánuješ v Česku, druhý den to kvůli počasí může být všechno jinak, kdežto hlavně v okolí Las Vegas se to nestane. Je furt krásně, což je super. Téměř neprší. A když už jo, je to jenom takový příjemný a osvěžující deštík. Takže pro trénink je to ideální prostředí,“ povídal nejproduktivnější Evropan v historii NHL, proč si k tréninku vybral zrovna vyhlášené americké město.

Ale ani v zámoří se nedokázal oprostit od myšlenek na klub Rytířů, který spadl do první ligy. A teď ho čeká náročná šichta, aby se dostal zpátky do extraligy.

Jaromír Jágr se po návratu z USA začal připravovat na Kladně
Video se připravuje ...

„Situace není příjemná, to se nedá vyřešit ze dne na den. Ono totiž dělat hokej u nás na Kladně, to je hrozně těžký oříšek. Hlavně z finančního hlediska. Existuje spousta kritiků, každý ví, jak se to má dělat, ale je třeba říct, že my tady nemáme žádnou velkou firmu, která by nám více pomohla. Když se podíváš na jiné extraligové týmy, tak většinou mají v okolí nějakou silnou společnost, která dokáže pokrýt minimálně polovinu rozpočtu. No a diváci jsou samostatnou kapitolou…“ naráží na dlouhodobě nízkou návštěvnost.

„Takže ať si to někdo chce nebo nechce připustit, my prostě nemůžeme konkurovat jiným klubům, které se pohybují v jiných podmínkách. A jestli někdo říká, že to neděláme pořádně, tak ať se probudí a jde si to vyzkoušet! Já mu to tady rád předám…“ reaguje Jágr, jenž má v klubu Rytířů sedmdesátiprocentní podíl.

Celý rozhovor s Jágrem najdete v dnešním vydání deníku Sport

Jaromír Jágr během tréninku na zimním stadionu na KladněFoto Zdeněk Janda

Jaromír Jágr během tréninku na zimním stadionu na Kladně
Jaromír Jágr během tréninku na zimním stadionu na Kladně

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud