1. září 2014 • 13:08

Místo KHL jen 1. liga. Růžička mladší se na rok upsal Chomutovu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté prvoligového Chomutova získali do týmu útočníky Vladimíra Růžičku a Fina Tomase Sinisala. Oba podepsali s vedením Pirátů roční kontrakty. Růžička tak má nové angažmá poté, co během léta neuspěl na zkoušce v Dinamu Riga, Sinisalo si naopak smlouvu vydobyl právě díky úspěšně zvládnutému zkušebnímu období na severu Čech.



Pětadvacetiletý syn reprezentačního kouče, jenž se koncem června stal oficiálně konzultantem chomutovského klubu, okusil poprvé extraligu v ročníku 2005/06. Od té doby Růžička odehrál za mateřskou Slavii včetně play off a zápasů o udržení celkem 396 extraligových utkání, v nichž si připsal 158 bodů za 65 gólů a 93 asistencí.

Před šesti lety dobyl Růžička, 103. hráč draftu 2007, kdy si ho vybral Phoenix, s Pražany mistrovský titul. Na mezinárodní scéně reprezentoval v mládežnických výběrech do 16, 17, 18 i 20 let, mezi seniory se však dosud nedočkal. S osmnáctkou získal na MS bronz.

Osmadvacetiletý rodák z Filadelfie Sinisalo má za sebou dvoutýdenní zkoušku a trenéry i sportovní vedení klubu přesvědčil o svých kvalitách. Syn Ilkky Sinisala, který dlouhodobě působil v NHL, hrál ve Finsku za Lappeenrantu, Espoo, Kuopio a TPS Turku. Působil rovněž ve Švédsku a v Dánsku, poslední dva ročníky oblékal dres norského Stjernenu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud