20. prosince 2014 • 22:26

Splněný sen. Bernat přišel o nohu, nyní symbolicky posílil Motor

Autor: Petr Mešejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký dětský sen si splnil budějovický odchovanec Roman Bernat, který předloni při letním cyklistickém soustředění přišel při dopravní nehodě o nohu. V utkání 37. kola první ligy proti Chomutovu posílil symbolicky domácí Motor.



Přestože pravidla neumožnila Romanu Bernatovi naskočit do utkání ani na jedinou vteřinu, absolvoval s týmem rozbruslení, předzápasovou poradu a úvodní třetinu strávil na lavičce. „Byl to pro mě krásný předvánoční dárek. Vůbec jsem nedoufal, že bych se někdy mohl do atmosféry takového duelu vžít jako člen Motoru. Bylo to něco neskutečného, strašně moc děkuju budějovickým fanouškům, kteří jsou nejlepší v republice. Jejich podpora je naprosto fantastická,“ rozpovídal se statečný mladík o splněném snu a přitom mu slzy stékaly dojetím po tváři.

V téměř vyprodané Budvar aréně si užil aplausu ve stoje za svůj obdivuhodný postoj v nelehké životní situaci. V rámci charitativního večera pak obdržel finanční příspěvky od Nadace ČEZ, diváků a chomutovských hokejistů.

A co se dělo na ledě? Diváci viděli v souboji prvních dvou týmů atraktivní duel s extraligovými parametry. Dramatický souboj rozhodovaly až nájezdy, v nichž byl úspěšnější lídr z Chomutova. Odvezl si tak z budějovického ledu dva body po vítězství 3:2.

Piráti měli nakročeno k poklidnému vítězství, ale dvoubrankové vedení z druhé třetiny neudrželi. V báječné atmosféře však hráči Motoru dřeli do úmoru a při závěrečné hře v šesti bez brankáře srovnal necelou půlminutu před koncem šikovnou tečí Prokeš. Podobně jako při prvním letošním utkání na jihu Čech se rozhodovalo v nájezdech, v nichž byl tentokráte úspěšný pouze chomutovský Marek Hovorka.

„Naštěstí se mi podařilo skórovat a díky tomu jsme vyhráli. Jinak to byl ale velmi solidní zápas, oba celky se snažily hrát hokej, to se divákům muselo líbit,“ tušil jediný úspěšný střelec v závěrečném rozstřelu. Za domácí jel nájezd tradičně i kapitán Josef Straka, přestože po první třetině nuceně odstoupil. „Už od rána mu bylo zle, tak jsme ho připravovali na to, že by v případě možnosti jel nájezd,“ upřesnil domácí kouč Radek Bělohlav.

Spolu s Petrem Rosolem se museli vypořádat s marodkou především v zadních řadách, kdy kvůli zdravotním potížím nemají k dispozici dva gólmany a tři elitní obránce. „Jsme šťastní, že jsme za dané situace urvali alespoň bod, který jsme si zasloužili. V penaltách jsme poprvé v sezoně neuspěli, to je škoda.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud