19. března 2015 • 08:35

Růžička: Slavii přeju záchranu, ale víc chci postup Chomutova

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Slavii byl dlouhé roky symbolem. Mužem, jenž klub pomohl jako hráč dotáhnout do extraligy, jako kouč s ním slavil dva tituly. Udělal z nej vítěznou mašinu. Teď se ale trenér Vladimír Růžička postaví proti někdejšímu klubu svého srdce. V baráži totiž stojí na straně Chomutova, v němž je velmi aktivní. „Jsem rád, že tým splnil to, co se očekávalo. Ale teď ještě přijde ten třetí, nejtěžší krok,“ tvrdí reprezentační trenér.



Po konci ve Slavii svou energii věnuje vedle národnímu týmu právě Chomutovu. „Když mám volno, tak mu pomáhám. Na prvním místě je ale pořád reprezentace. Příští středu, když Chomutov hraje na Slavii, normálně budu s nároďákem na tréninku,“ vysvětlil někdejší skvělý útočník, který v Chomutově sice oficiálně žádnou funkci nemá, ale jinak má výrazné slovo.

Rozhodující měrou se podílí nejen na podobě kádru, ale i na způsobu vedení tréninků, přípravy na zápas i na taktice. S týmem většinou při trénincích chodil ke konci základní části první ligy a na startu play off také na led.

„V Chomutově si řeším dost věcí, to není nic tajného,“ přiznává. „Ale jinak pochopitelně mám v hlavě národní tým, pomalu si připravuju sestavu pro mistrovství světa.“

Ke Slavii, v níž prožil řadu úspěšných let, se příliš vyjadřovat nechce. Na otázku, jestli ji i tak přeje záchranu, odpověděl: „Přeju Slavii záchranu. Ale více si přeju, aby Chomutov postoupil do extraligy,“ uvedl reprezentační kouč, jenž aktuálně ve Velkých Popovicích řídí přípravu národního mužstva před květnovým šampionátemv Praze.

Vladimír Růžička a Jiří Novotný na tréninku hokejové reprezentace ve Velkých Popovicích
Vladimír Růžička a Jiří Novotný na tréninku hokejové reprezentace ve Velkých Popovicích

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud