Zdeněk Janda
7. dubna 2015 • 18:45

Majitel Jágr se zlobí: Nechápu, že hráči nechtěli po vypadnutí trénovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z pozice majitele ho mrzí, jak dopadlo Kladno v první lize. Mužstvo se nepřehouplo přes čtvrtfinále s Jihlavou a vysněný návrat mezi českou hokejovou elitu se nekoná. Více ale Jaromíra Jágra rozladil přístup většiny hráčů, kterým se moc nechtělo po vyřazení dál trénovat.



„To, že se prohrálo, to je jedna věc. To se stává. Ale když jsem rozhodl, že se bude ještě dál trénovat, protože hráčům normálně do konce dubna běžely smlouvy a play off jim skončilo na začátku března, tak jsem potom zjistil, že tři čtvrtiny hráčů byly hrozně naštvaných. To mě docela rozladilo,“ přiznává útočník Floridy, jenž takový přístup nechápe.

„Vždyť by to mělo být v jejich zájmu, ne? Makat a připravovat se na novou sezonu. Měli se cítit trapně a zesměšněni tím, co se stalo, o to víc jsem si myslel, že budou chtít sami od sebe makat, aby už se nic takového neopakovalo. A oni místo toho byli naštvaní, že nemohli jet na dovolenou, přitom normálně byli placení,“ kroutí hlavou hvězdný majitel. „To je věc, která mi nejde do hlavy. Nechápu ji a hodně mě to mrzí,“ přiznal.

Na dálku sleduje kritiku, která se snesla i na jeho hlavu. Jako na majitele. Neříká si, jestli to vůbec má zapotřebí? „To nemám, to vím. Ale tehdy jsem neměl na výběr. Lidi pořád na mě koukají, že jsem neschopný. Ale byla jediná možnost. Buď to vezmu já, nebo hokej v Kladně nebude, licence se prodá do Chomutova,“ vrací se k situaci v létě roku 2011.

„Teď ale akorát slyším, jak jsem špatný. Kdybychom měli sponzora, který dává padesát milionů, to by bylo něco. To bychom taky ligu vyhráli. Ale my jsme Kladno a pohybujeme se v dost jiných podmínkách,“ upozorňuje. Radost má teď alespoň z toho, že mládež funguje solidně a juniorka se dostala do play off.

Jaromír Jágr na začátku sezony pobyl i na lavičce... Návrat do extraligy ale Rytířům nevyšel
Jaromír Jágr na začátku sezony pobyl i na lavičce... Návrat do extraligy ale Rytířům nevyšel

Rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem

Až se po sezoně vrátí do Česka, chce se setkat se zástupci města, aby probrali další postup. Jágr každopádně navrhne, aby se novým trenérem po Jiřím Čelanském, jemuž klub neprodloužil kontrakt, stal Jindřich Lidický, dlouholetý úspěšný mládežnický kouč.

„Rád bych, aby základ mužstva byl z juniorů. On je všechny trénoval, takže to by bylo podle mě nejlepší řešení,“ vysvětluje. A když hledá paralelu k tomu, proč se Rytířům nepovedla cesta za návratem, připomene aktuální situaci Panthers, kteří prohráli dva poslední zápasy.

„Nevěřím tomu, že kdybychom ještě měli šanci udělat play off, tak je prohrajeme. Protože i když si říkáš, že něco děláš na maximum, v takovém případě tam kousíček chybí. Není to sto procent, ale jenom 98. No a z toho pramení, že třeba dáš tyčku místo gólu, protože jsi někde o dvacet centimetrů později. Sice se to zdá jako málo, ale mezi úspěchem a neúspěchem je právě jenom těch pár procent,“ říká Jágr, jemuž s řízením klubu v průběhu sezony začal aktivně pomáhat i jeho otec.

O managementu na příští sezonu by mělo být jasno po útočníkově návratu ze zámoří a debatě s vedením města.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud