6. srpna 2015 • 12:00

Slavia zkouší kanadského malíře. Robinson má zkušenosti i z NHL

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Umělcem je kanadský forvard Nathan Robinson na ledě. To když baví kličkami a gólovými ranami. Ale plánovaná kanadská posila Slavie tvoří i v soukromí. Obrazy na velká plátna. Některá z nich zdobí například restauraci v Kolíně nad Rýnem.



Před lety se v Praze zdržel pár dní a podle svých slov byl Nathan Robinson nadšen. Jaké by to bylo, kdybych si jednou v tomhle městě sehnal angažmá, pomyslel si. Teď o něj muž se sedmi starty v NHL bojuje. „Líbí se mi jeho přístup. Není to nejmladší hráč, má leccos za sebou a stejně sem byl ochotný přijít na zkoušku. Je v dobré kondici, asi si ho necháme,“ pochvaloval si Pavel Hynek, trenér červenobílých, svou ofenzivní akvizici po úterním tréninku.

Třiatřicetiletý křídleník už má vskutku leccos za sebou. Naposledy se snažil o šíření hokejového náboženství v Anglii. Předtím vydělával v Německu, Rakousku či Finsku. Teď by o sobě rád dal vědět v Česku.

Slavia se chystá na sezonu v první lize
Slavia se chystá na sezonu v první lize

„Chtěl jsem jít do země, kde lidé hokej zbožňují. Anglie je fajn, pomalu se tam náš sport začne prosazovat. Ale tady je to jiné, stejné jako v Kanadě,“ rozpovídal se v rozhovoru pro klubový web. V prvním přípravném duelu si na jihlavském ledě připsal asistenci i neproměněný nájezd.

„Měl jsem nabídku i ze Švýcarska, ale zaujal mě cíl Slavie. Klub má před sebou velkou výzvu v podobě postupu, to mě baví,“ vykládal, proč se rozhodl někdejší majitel dresů Detroitu či Bostonu zkusit štěstí v Edenu.

S Českem ho pojí ještě jedna věc, jako dětský idol mu vedle Pavla Bureho sloužil i Martin Straka. Teď chce být idolem fanoušků sešívaných on sám. A třeba Prahu obohatí i jinak než sportem. „Ve volném čase jsem umělec. Malíř. Dělám velké nástěnné obrazy,“ prozradil.

Teď však ještě musí zabojovat o kontrakt.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud