Zdeněk Janda
31. srpna 2015 • 12:49

Skuhravý potáhne Kladno jako kapitán: Budu pořád stejný rapl, hlásí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na stole už měl nabídku, aby se z ledu přesunul do kanceláře. Ale to odmítl. „Hraní by mi chybělo,“ vysvětluje 36letý útočník Václav Skuhravý, proč se rozhodl ještě rvát na ledě. A to možná i doslova… „V tom se nezměním, asi budu pořád stejný rapl,“ usmívá se vyhlášený bojovník, jenž vždycky do všeho šel po hlavě. Teď se po letech vrátil do Kladna.



Mohl odložit výstroj do sklepa. Navléknout košili a začít úřadovat. Jenže tyhle myšlenky Václav Skuhravý rychle zaplašil.

„Pohyb by mi scházel, stejně jako ten každodenní život v kabině. Do hokeje mám pořád velkou chuť,“ vysvětluje útočník, jenž poslední roky strávil v Karlových Varech, s nimiž v roce 2009 slavil mistrovský titul. A právě od nich dostal návrh, že by se mohl zapojit do jiné práce, během níž už by se nemohl navlékat do dresu. Kariéře by dal sbohem…

To ovšem zavrhl. Když od lázeňského klubu nepřišla nabídka na prodloužení hráčského života, rád vyslyšel vábení Kladna. Z toho před třinácti lety odešel. Teď se vrací. „Potěšilo mě, že na mě klub počkal do doby, než se to vyjasní ve Varech. Tam čekali, jestli seženou nějaké centry, nebo ne. Nakonec to nedopadlo. Proto jsem uvítal, že se můžu vrátit sem. Jsem za to vděčný,“ vykládal v útrobách stadionu, na jehož ledě se Rytíři pokusí o comeback mezi elitu.

Z Kladna odešel po sezoně 2001/02, v níž tým spadl do první ligy. Tehdy se hned v dalším ročníku oklepal a bleskově se vydrápal zpátky do nejvyšší soutěže. Loni to nevyšlo. Tentokrát u dalšího pokusu bude i Skuhravý. A navíc v roli kapitána.

„Trenéři mě určili. Jsem skoro nejstarší, tak to na mě padlo. Ale té role se nezříkám, jsem na ni zvyklý,“ říká Skuhravý, který měl dlouhé roky céčko na dresu i ve Varech. A jako kapitán s nimi zvedal vítězný pohár… Tentokrát je cíl jasně nalajnovaný: postup z první ligy! „Určitě je to naše přání, pro které uděláme maximum,“ předesílá.

„Venca jistě pomůže. Kabinu hodně podrží,“ tvrdí o současném kapitánovi útočník Tomáš Plekanec, lídr Montrealu, jenž se Skuhravým v Kladně v minulosti před odchodem do zámoří hrával.

Chuť ostřílenému tahounovi neschází. Touhu vyhrávat v sobě má pořád. Stejně jako nesleví ze své pověsti hráče, kterého zápasy maximálně pohltí a snadno se nechá vybláznit. Trestné minuty potom naskakují. „Myslím si, že v tomhle ohledu jsem pořád stejný rapl,“ pousměje se. „V tom se nezměním. Když půjde do tuhého, do všeho vletím po hlavě,“ je přesvědčený Skuhravý. Fanoušci si mohou být jisti, že nic nevypustí a pro tým se přetrhne.

Dravost by měli zajistit hlavně mladí hráči, kterých je v kabině plno. „Nás starších je jenom pár, jinak máme hodně talentovaných kluků. Jsou šikovní, tak uvidíme. Snad budeme hrát dobře,“ věří útočník, který s týmem absolvoval celou přípravu.

Při trénincích nechybí ani Jaromír Jágr. A jeho přítomnost je prospěšná. „Když je na ledě, člověk do toho dá víc. Takže je to trošičku znát. Hlavně pro mladé kluky je to skvělá příležitost, aby od něj něco odkoukali. Jak i v jeho letech při tréninku jde do všeho neustále naplno,“ vypočítává týmový kapitán přínos přítomnosti hvězdného klubového majitele.

Teď je na Skuhravém, aby maximální píli v mužstvu udržel i během sezony. Až bude legenda přepisovat další historické milníky v dresu Floridy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud