7. března 2016 • 21:15

Kladno žije. Šli jsme do toho jako do čtvrtfinále mistrovství, říkal Skuhravý

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Museli vyhrát. Za každou cenu. Jinak by měli po sezoně. A hokejisté Kladna to zvládli, Ústí ve čtvrtfinále první ligy porazili 6:3, snížili stav série na 2:3. Další hrozbu vyřazení budou odvracet ve středu. „Je to úleva, ale nic to neřeší. Musíme ject dál,“ říkal Václav Skuhravý, kapitán Rytířů. Každopádně s úlevou se mohl jít kladenský majitel Jaromír Jágr chystat na svůj noční zápas proti Bostonu.



Výhra, nebo konec nadějí. A podruhé v řadě hned ve čtvrtfinále utnutý sen o návratu mezi elitu. „Před zápasem jsme si říkali, že budeme hrát, jako kdyby to bylo čtvrtfinále mistrovství světa,“ vykládal Skuhravý, kladenský lídr.

Jeho tým se nenechal odradit ani tím, že Ústí se rychlo dostalo do vedení. „Vzápětí jsme srovnali, hra se uklidnila,“ reagoval kladenský útočník. „Musíme to ale zopakovat ve středu, to je to hlavni,“ dodal Skuhravý.

Ústí je stále ve výhodě, nemá co ztratit. Rozhodně nemá takové ambice jako Kladno. „Stále si to užíváme,“ reagoval po utkání i kouč Miroslav Mach.

Rytíři opět kupili vyloučení, což je jejich nešvar v celé sérii. „Ale hrát třikrát doma tři proti pěti, to se prostě jinde v republice nestane. Jenom u nás. Jinde to nevidíte, ani kdyby se střílelo,“ zlobil se na tiskové konferenci kladenský kouč Jindřich Lidický. I trenér Mach mluvil o tom, že by kvalita rozhodčích měla být v této fázi soutěže vyšší...

Přesilovky, to je parádní disciplína Ústí. I tentokrát jednu využilo. Další domácí ubránili. „To nás nakoplo, kluci to suprově odbránili, odklekali to,“ říkal Skuhravý.

Další zápas čtvrtfinálové série je na programu ve středu v Ústí. Kladno ještě živí naději. I s tímhle vědomím se na svůj zápas s Floridou mohl chystat Jaromír Jágr. Pokud získá v bitvě s Bostonem bod, osamostatní se na třetím místě v historickém bodování NHL.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud