9. června 2016 • 21:03

Zemětřesení ve Slavii. Končí legenda, přichází syn sparťanského střelce

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Omladit! Hokejová Slavie v sestavování týmu na další ročník WSM ligy má jasný záměr. Chce omladit kádr pro příští sezonu. V té loňské měla nejvyšší věkový průměr v celé první lize. To teď chce změnit. V klubu končí veterán Pavel Kašpařík, trénovat mládež bude klubová legenda Pavel Kolařík a odchází i řada dalších zkušených hráčů.



Ten výčet je opravdu dlouhý! Už krom zmiňovaných veteránů sešívaní v příští sezoně nepočítají se Zdeňkem Bahenským a Tomášem Mickou, který ukončil kariéru. Zahraniční tahouni Maďař János Vas a slovinský obránce Žiga Pavlin si berou do konce června čas na rozmyšlenou. To samé platí i o zkušeném Kanaďanovi Nathanu Robinsonovi.

Otazník visí také nad pokračováním zadáků Angela Krsteva a Milana Hrušky. Oba čeká operace a jejich případné setrvání v Edenu se bude odvíjet podle toho, jak bude probíhat jejich rekonvalescence.

Na soupisce zatím nejsou ani střelci David Hruška, Milan Mikulík a Jaroslav Markovič. Nejproduktivnější hráč Slavie v základní části první ligy Miroslav Čermák odchází do Českých Budějovic. To jsou všechno citelné ztráty.

Nahradit je však má perspektivnější mládí. Útočník Roman Chlouba v loňské sezoně zářil v dresu Kadaně a i v extraligovém Chomutově se neztratil. Z Ústí nad Labem příchází produktivní bek Jan Pohl a o rok mladší slovinský hokejista Miha Štebih zase z jihlavské Dukly. Zvláště Pohl má zajímavé statistky! V české druhé nejvyšší soutěži odehrál 77 zápasů, v nichž nasbíral na beka úctyhodných 49 kanadských bodů bodů.

Zajímavým příchodem je angažování syna bývalé sparťanské legendy Jaromíra Kverky staršího. Pětadvacetiletý Jaromír Kverka mladší se nikdy naplno neprosadil v extraligových Karlových Varech, a tak zkouší svoji šanci v dresu největšího rivala týmu, kde sedm let válel jeho otec! Z prvoligového Prostějova navíc přichází pardubický odchovanec Marek Drtina, jenž by měl vylepšit obranné řady Pražanů.

Sešívaní ale se změnami ještě zdaleka nekončí. „Tým budeme ještě posilovat,“ uvádí na klubových stránkách sportovní manažer Luděk Bukač.

V jednání je třeba příchod bývalých slavistických útočníků Antonína Duška a Michala Poletína.

Aktuální složení kádru Slavie

brankáři: Dominik Frodl, Alexandr Hylák
obránci: Karel Drahorád, Marek Drtina, Peter Hraško, Ronald Knot, Jan Pohl, Miha Štebih, Antonín Růžička, Dominik Valík

útočníci: Tomáš Andres, Denis Heldák, Roman Chlouba, Tomáš Jiránek, Jaromír Kverka, Martin Ondráček, Jiří Rys, David Šafránek, Petr Tejral, Henri Tuominen, na zkoušku: Václav Jankovský, Martin Kadlec

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud