Pavel Ryšavý
11. října 2016 • 15:00

Co bude se Slavií? Šel jsem s pravdou ven, nechtěl jsem fiasko, říká Pitter

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská Slavia se potácí v problémech. Poté, co majitel Vladimír Pitter oznámil nutné škrty v rozpočtu, nepřijeli hráči na zápas s Prostějovem, v pondělí pak na trénink dorazilo jen dvanáct hráčů. "Na rovinu jsme jim řekli, jak se situace má. Dozvěděli se to i trenéři a pak vám tady vznikne taková fraška," kroutil hlavou nad nastálou situací Pitter.



Majitel Slavie oznámil, že klub potácí ve finančních problémech a bude muset udělat škrty. Ty se budou mimo jiné týkat také hráčů. Někteří půjdou do jiného týmu, což už se stalo například u Milana Mikulíka s Henrim Tuominenem, kteří odešli do Karlových Varů, někteří se budou muset spokojit s menší výplatou.

"Já jsem chtěl korektně předejít fiasku, které mohlo nastat za dva tři měsíce. Mohlo by se stát, že bychom klukům museli říct: ´Pánové pardon, ale nemáme na vaše výplaty.´ Pak by nejeli k zápasu, protože jim dlužíme," vysvětlil kroky Pitter.

Hráči na tento podnět vydali své prohlášení, což Pittera mrzelo. "Každý si má řešit svoje starosti uvnitř klubu a jsou věci, které do médií nepatří," vysvětlil. V sobotu se pak většina slávistů omluvila z virózy a nedorazila na zápas s Prostějovem, do utkání nakonec nastoupili junioři, který ten den už měli jeden zápas za sebou.

"Na rovinu jsme jim řekli, jak se situace má, panu Bukačovi jsem detailně vysvětlil, jaké škrty je třeba udělat. Sám moc dobře věděl, co je třeba provést, aby se hrálo dál. Dozvěděli se to i trenéři a pak vám tady vznikne taková fraška v podobě neodjetí na zápas, viróza a prohlášení hráčů do médií," dodal.

Byly razantní škrty ve výplatách nutné? Podle Pittera jiná možnost nebyla. "Bylo to nutné. Hodně extraligových týmů chce vhodně doplnit kádr, o naše hráče je zájem a my bychom nebyli schopni plnit závazky v domluvené výši. Je běžné, že hokejista je vytrejdován tam, kde mu to umožní. Ze sportovního hlediska by si naši hráči měli polepšit, když budou hrát extraligu," dodal k těm, kterým umožní odchod ze Slavie.

Celý rozhovor s Vladimírem Pitterem čtěte ve středečním vydání deníku Sport

Člen představenstva Slavie Vladimír Pitter předává památeční dres Jiřímu Doležalovi ještě v době, kdy Slavia hrála extraligu
Člen představenstva Slavie Vladimír Pitter předává památeční dres Jiřímu Doležalovi ještě v době, kdy Slavia hrála extraligu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud