23. února 2017 • 20:09

Posledním čtvrtfinalistou se stal Frýdek-Místek. V play off narazí na Jihlavu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Frýdku-Místku postoupili do čtvrtfinále první ligy, kde je čeká souboj s druhým týmem základní části Jihlavou. Nováček soutěže dnes vyhrál rozhodující páté utkání předkola play off na ledě Benátek nad Jizerou 7:5. Středočechům nepomohly ani dva góly a jedna asistence velezkušeného Jana útočníka Hlaváče, který nedávno posílil Spartu.



Čtyřicetiletý dvojnásobný mistr světa podobně jako loni během sezony pobýval s rodinou ve Spojených státech amerických a v jejím závěru se stal posilou pražské Sparty. K prvnímu soutěžnímu zápasu nastoupil stejně jako před rokem v Benátkách a ukázal své kvality.

Bývalý hráč New York Rangers, Philadelphie, Vancouveru, Caroliny, Tampy Bay, Nashvillu, Ženevy, Linköpingu, Växjö, Liberce i Kladna v polovině úvodní části otevřel skóre. Frýdek-Místek ještě v první třetině díky trefám Marka Růžičky a Štebiha otočil skóre a ve 24. minutě vyrovnal v přesilovce po Hlaváčově přihrávce Plodek.

Po gólech Ciencialy a Pechance, který využil přesilovku pěti proti třem, hosté vedli 4:2, ale Plodek s Hrabíkem v polovině utkání smazali ztrátu. K postupu nasměroval Frýdek-Místek v 57. minutě v přesilovce Klimša a za 38 vteřin zvýšil Ondřej Kovařčík. Za dalších 40 vteřin ještě vykřesal domácím naději Hlaváč, ale při power play dovršil výsledek gólem do prázdné branky Jašek.

Předkolo play off první hokejové ligy - 5. zápas
Benátky nad Jizerou - Frýdek-Místek 5:7 (1:2, 3:2, 1:3)
Branky: 10. a 58. Hlaváč, 24. a 30. Plodek, 31. Hrabík - 11. Marek Růžička, 17. Štebih, 26. Cienciala, 29. Pechanec, 57. Klimša, 58. O. Kovařčík, 60. Jašek. Rozhodčí: Bejček, J. Doležal - Špringl ml., Kis. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 413. Konečný stav série: 2:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud