Jaroslav Kalina
27. září 2017 • 22:01

Kladno se těší na Jágra: hráči si splní dětský sen, trenér o něm ale nic neví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Kladně jsou všichni plní očekávání. Do rodného města se po letech vrátil legendární hokejista Jaromír Jágr a každý Kladeňák se nemůže dočkat na jeho comeback na ledě, který by měl přijít v sobotu. Rytíři však zůstávají ostražití a v poněkud značné nevědomosti. „My vůbec nevíme, jestli bude hrát. Třeba si to na poslední chvíli rozmyslí. Pokud však Jágr nastoupí, tak si zase splním dětský sen,“ s úsměvem prozradil útočník Jakub Strnad, kapitán Rytířů po středeční výhře 5:3 nad Benátkami.



Možná přijde i kouzelník. Takto vtipně lákají kladenští hokejisté své diváky na sobotní domácí utkání proti Přerovu, ve kterém by se měla objevit legenda a majitel tamního klubu Jaromír Jágr . Cele město je hned na nohou z návratu nejznámějšího hokejového odchovance. S velkým nadšením vítají návrat svého vzoru z dětských let i hráči. „Znovu si splním sen z dětství. S Jardou jsem chtěl vždycky hrát. Budu velice vděčný, když se to zase povede,“ přiznal Rytíř Strnad, který si po boku Jágra už zahrál před pěti lety.   

Šance zahrát si s druhým nejproduktivnějším hráčem NHL těší i forvarda Jana Kloze, který na rozdíl od parťáka Strnada neměl tu možnost. Nijak zvlášť nervózní však z toho není. „Bude to zážitek, ale nesmíme zapomenout na vlastní hru. Byla by přeci blbost, kdybychom koukali jenom na Jágra. Hodně atraktivní to bude jistě pro diváky. Takže uvidíme, zda se rozhodne nastoupit.“

Legendární hokejista Jaromír Jágr řeší svou budoucnost
Legendární hokejista Jaromír Jágr řeší svou budoucnost

Návrat kladenského matadora vzbuzuje zájem. Všichni se však shodují na tom, že o jeho zásahu do zápasu nevědí zhola nic. „Každý se mě na to ptá, ale já opravdu netuším. Ani nevím, kdy třeba přijde na trénink. Nemám tedy ještě vůbec ponětí, kam bych ho zařadil do sestavy. Popravdě to neřeším. Záležet bude hlavně na něm,“ řekl narovinu kladenský kouč Miloslav Hořava.

A slova trenéra potvrdili i hráči. „V kabině opravdu nic netušíme. Je to především na něm, zda nastoupí. Jsme plní očekávání, jistě bude obrovským zpestřením, ale stoprocentně bych na to nespoléhal. Možná si s námi zahraje, ale celou sezonu na Kladně jistě nevydrží. Musíme být odkázaní hlavně sami na sebe,“ prohlásil Strnad, jeden ze dvou kladenských kapitánů.

Na to, že mají Rytíři dvojici lídrů s céčkem na hrudi, si už zvykl. „Už jenom to, že trenéři ukázali na mě, je velká čest. S Davidem Tůmou si zvykáme na tuto roli a musím říct, že jsme s tím žádný problém neměli. Je to zajímavá změna a já jí jenom vítám,“ přiznal kapitán pro domácí zápasy. V posledním střetnutí před vlastním publikem přispěl Strnad svému týmu jednou brankou k výhře 5:3 nad nedalekými Benátkami.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud