18. února 2010 • 21:50

První liga: Postupuje Třebíč, Jihlava a Kadaň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třebíče, Jihlavy a Kadaně dnes využili v rozhodujících pátých zápasech osmifinále první hokejové ligy výhody domácího prostředí a postoupili do čtvrtfinále.



V něm se čtveřice osmifinalistů utká od neděle 21. února s nejlepšími čtyřmi týmy po základní části, které se do čtvrtfinále dostaly přímo. Utkají se Ústí nad Labem - Kadaň, Olomouc - Jihlava, Chomutov - Znojmo a Hradec Králové - Třebíč.

Rozhodující bitvu s Havlíčkovým Brodem začali lépe jihlavští hokejisté, jenže všechny příležitosti jim pochytal brankář hostů Furch. Když už gólmana, který u Rebelů hostuje, Dukla překonala, sudí branku neuznal.

Stalo se to tři minuty před koncem první části hry, kdy domácí hráči ujeli v oslabení, Mareš naservíroval puk Rytnauerovi a jeho střela se evidentně odrazila od vnitřní konstrukce branky. Brankový rozhodčí však nerozsvítil červené světlo, a sudí Jeřábek proto rozpažil. Už předtím Jihlavané pohrdli i více než minutu trvající přesilovkou pět na tři.

Také v druhé třetině měla více ze hry Dukla, ale chybělo jí to podstatné, branky. Vše se změnilo až v poslední části hry, kdy se nejprve v 42. minutě prosadil střelou z kruhu Ficenc. O deset minut později ujížděl sám na Furcha Lukáš Krupka, byl faulován a nařízené trestné střílení proměnil kapitán Bakus.

Vzápětí sice snížil Šulc, ale víc už Rebelové s výsledkem udělat nestihli. Naopak při power play hostů se podruhé v zápase prosadil střelou do prázdné branky Bakus.

Vrchlabí v Třebíči vedlo až do poloviny třetí třetiny, ale pak domácí dvěma slepenými góly zápas otočili. Nápor Vrchlabí v závěru vyvrcholil 18 sekund před koncem, kdy si prodloužení vynutil Hubáček. Deset minut nastavení ale nerozhodlo, a tak postupujícího musela určit až šestá série samostatných nájezdů a vítězný gól kapitána Dolníčka.

V nervózním utkání v Kadani začali lépe domácí, které v 13. minutě poslal do vedení střelou do prázdné branky Tábora Balázs. V druhé třetině hosté z přesilovky čtyři na tři díky Špergerovi vyrovnali a ještě v téže minutě šli dokonce do vedení zásluhou Padělka. V polovině utkání Freiberg zblízka vyrovnal na 2:2.

Domácím se povedl úvod třetí třetiny. V 42. minutě z přesilovky poslal domácí do vedení Schmidt, v 55. minutě tentýž hráč opět v početní výhodě zvýšil na 4:2 a dvě minuty nato Ťupa střelou z dálky překvapil brankáře Kováře, který zareagoval, až když už puk byl za jeho zády. Táborští fanoušci po skončení utkání udělali ohňostroj a porvali se s policisty.

Osmifinále play off první hokejové ligy - 5. zápasy:

Kadaň - Tábor 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Branky: 42. a 55. Schmidt, 13. Balázs, 30. Freiberg, 57. Ťupa - 28. Šperger, 28. Padělek. Rozhodčí: Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. Diváci: 1280. Konečný stav série: 3:2.

Třebíč - Vrchlabí 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky: 51. a rozhodující nájezd Dolníček, 52. Rod - 37. Procházka, 60. Hubáček. Rozhodčí: Pešina - Jílek, Polonyi. Vyloučení: 6:6, navíc Mikšovský (Vrchlabí) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 2670. Konečný stav série: 3:2.

Jihlava - Havlíčkův Brod 3:1
(0:0, 0:0, 3:1)
Branky: 52. z tr. střílení a 60. Bakus, 42. Ficenc - 52. Šulc. Rozhodčí: Jeřábek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4135. Konečný stav série: 3:2.

Čtvrtfinálové dvojice:

Ústí nad Labem - Kadaň, Olomouc - Jihlava, Chomutov - Znojmo, Hradec Králové - Třebíč.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud