21. února 2010 • 20:30

Čtvrtfinále první ligy: Z favoritů zklamal Hradec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Hradce Králové podlehli v úvodním utkání čtvrtfinále první ligy doma Třebíči 1:4 a jako jediní z přímo nasazených týmů tak nezvládli vstup do vyřazovacích bojů. Naopak Chomutov nadělil v prvním duelu "desítku" Znojmu, vyhrály i Olomouc a vítěz základní částí Ústí nad Labem.



Hraje se na čtyři vítězné zápasy.

Po bezbrankové polovině zápasu udělili hosté z Třebíči domácímu Hradci Králové lekci z produktivity. V druhé desetiminutovce druhé třetiny vstřelili čtyři góly a rozhodli tak o výsledku prvního čtvrtfinálového utkání. Domácí dokázali pouze zkorigovat brankou Kadlece.

Chomutov do vyřazovacích bojů doslova vlétl a v úvodním zápasu totálně zničil defenzivu Znojma. Rozhodující byla už úvodní čtvrthodina, během které se domácí ubránili minutu a čtvrt dlouhé přesilovce pět na tři a naopak čtyřikrát překonali znojemského brankáře Horčičku, jehož poté vystřídal Panec.

V dalším průběhu už se chomutovští hráči hokejem bavili, přesto za záda mladého znojemského brankáře puk dopravili ještě šestkrát a vyhráli 10:1.

Ústecký favorit zdolal v krajském derby Kadaň až dvěma slepenými brankami v třetí třetině. V zápase, který dlouho diváky příliš nenadchl, začali lépe hosté, ale Seman z brejku Salfického nepřekonal. Střely ústeckých hráčů likvidoval kadaňský brankář Štěrba. V čase 26:58 přivedl Seman hosty do vedení, ale za 53 sekund vyrovnal Hainisch.

Ústí šlo do vedení v úvodu třetí třetiny, když Pajič potrestal vyloučení Zmeškala. Za necelé dvě minuty přidal třetí branku ostrostřelec Janků po spolupráci s Alinčem. Kadaň se na konci zápasu ubránila více než dvouminutové dvojnásobné početní převaze domácích, kteří v závěrečných minutách kontrolovali hru a zvítězili 3:1.

Úvod zápasu mezi Olomoucí a Jihlavou, jež v osmifinálovém derby vyřadila Havlíčkův Brod, byl hodně nervózní. Oba týmy měly dvě přesilovky, ale ani jedno mužstvo početní převahu nevyužilo. Skóre otevřel v druhé třetině domácí útočník Černý po přihrávce Brančíka.

Olomouci narostla křídla a druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Na přihrávku Kucharczyka si najel Korhoň a nekompromisní bombou propálil Řehoře v brance Jihlavy. Třetí branku pak přidal hned zkraje třetí třetiny Ministr a první zápas byl rozhodnut.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 1. zápasy:

Chomutov - Znojmo 10:1 (4:1, 4:0, 2:0)
Branky: 13. a 34. Kraft, 23. a 38. Jíra, 40. a 59. Trochta, 5. Eiselt, 5. Mikšovic, 15. Polanský, 49. Grof - 18. Hořava. Rozhodčí: Hribík, Florian - Padevět, Prchal. Vyloučení: 7:8, navíc Svoboda (Znojmo) 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 3073.

Hradec Králové - Třebíč 1:4 (0:0, 0:4, 1:0)
Branky: 41. Kadlec - 31. Stejskal, 34. Heřman, 36. V. Burian, 40. Nahodil. Rozhodčí: Hrubý, Dvořák - Hejl, Žídek. Vyloučení: 5:5, navíc Laš (Třebíč) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2168.

Ústí nad Labem - Kadaň 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 28. Hainisch, 44. Pajič, 46. Janků - 27. Seman. Rozhodčí: Šindler, Zubzanda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 3340.

Olomouc - Jihlava 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 28. Černý, 35. Korhoň, 42. Ministr. Rozhodčí: Pešina, Kurčík - Chocholouš, Brabec. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 2000.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud