Jakub Hlaváč
6. srpna 2009 • 20:29

Návrat hodný mistra. Hašek vychytal nulu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO - Byl to návrat hodný mistra. Po téměř patnácti letech si Dominik Hašek včera znovu oblékl dres Pardubic. A obnovenou premiéru zvládl stylově. V zápase letního Tipsport Cupu proti Vrchlabí nepustil jedinou střelu.



Aplaudovali mu fanoušci Východočechů i ti domácí. Naganský hrdina jejich očekávání nezklamal.

Nebylo to nervy drásající klání. Přesto byl nádech speciálnosti v krkonošském městečku cítit dlouho před zápasem. Hašek lidi lákal. Už při rozbruslení mu mohutně aplaudovali, dostalo se mu stejných poct jako domácím borcům. Atmosféra byla skutečně famózní. Tribuny skoro vyprodané, solidně se zaplnil i sektor hostí.

„Jsem rád, že jsem si ve Vrchlabí zachytal. Nikdy předtím jsem tu nehrál a musím říct, že to bylo moc hezké. Diváci byli vynikající,“ gratuloval si k volbě místa svého návratu Hašek.

Na jeho tváři hrál po utkání potutelný úsměv. Duel zvládl s přehledem, k čistému kontu mu stačily čtyři těžší zákroky a výpomoc obránce Václava Kočího. To on vykopl puk šest minut před koncem z brankové čáry. Hašek celou situaci sledoval vleže zcela bezmocný.

Dominik Hašek musel v brance řešit i zapeklité situace
Dominik Hašek musel v brance řešit i zapeklité situace


„Díky od něj za to rozhodně neočekávám. To my jsme v pozici, kdy můžeme být vděční,“ usmíval se při odchodu ze stadionu třicetiletý bek. Gólovou radost sebral vrchlabskému Janu Hanzlovi.

„Je to škoda, moc jsme se těšili,“ litoval nadějný mladík své zmařené šance překonat muže, kterého si český lid po olympiádě v Naganu žádal za prezidenta. „Haškem žila celá kabina. Pořád vzduchem lítaly nějaké vtípky. Jako že nám může dělat tátu a tak,“ dodal Hanzl už vesele. I na něm bylo vidět, jak si svátečný okamžik užil.

Míša, Hašan či Dominátor, jak chcete, strávil na ledě přesně 106 minut. Nervozita ani emoce na něm nebyly znát. Umně vše skrýval pod svou tradiční maskou. Snad jen jednou ho dopálil rozhodčí, ale byla to je chvilková ztráta koncentrace. Vzápětí už brankoviště opět bedlivě střežila pozorná sfinga.

Na pomyslný souboj gólmanů Haška vyzval jeho někdejší pardubický parťák Radovan Biegl. I on si setkání se svým kamarádem vychutnal dosytnosti. „Jsem rád, že jsme si stihli i popovídat. A jeho výkon? Dominik chytal úplně v pohodě. Přesně tak, jak ho znám,“ chválil svého soka.

A kdy se majitel dvou prstenů pro Stanley Cupu předvede v akci příště? „Předpokládáme, že naskočí v pondělí doma proti Slavii,“ poodkryl své plány trenér Pardubic Václav Sýkora.

Příznivci Východočechů se tedy mají na co těšit. Svěřenci kouče Růžičky budou mít o motivaci postaráno. Hašek na českém ledě inkasoval naposledy na konci roku 2004. Během exhibice Word Stars, ho prostřelil plzeňský ofenzivní hračička Jaroslav Kracík.

2. kolo Tipsport Hockey Cupu - skupina C:

Vrchlabí - Moeller Pardubice 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Bláha, 5. Somík (Kolář II), 35. Somík (Zohorna, Klejna). Rozhodčí: Hrubý - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. Diváci: 1500.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud