6. srpna 2009 • 22:43

Tipsport Cup: Sparta na úvod porazila Plzeň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty porazili ve svém úvodním vystoupení v Tipsport Hockey Cupu Plzeň 2:0. Branky vstřelili Zbyněk Hrdel a Karel Hromas, čisté konto vychytal Petr Přikryl.



Západočeši přijeli k utkání s vydřeným vítězstvím nad Hradcem Králové v zádech, v Berouně se však gólově vůbec neprosadili. V souboji trenérů, kteří v minulé sezoně stáli na opačných lavičkách, tak Pavel Hynek předčil Mariana Jelínka.

Šanci na otevření skóre měl v polovině úvodní části hry Langhammer, gólman Pöpperle, který se na západ Čech přesunul právě ze Sparty, se však překvapit nenechal.

Po Kafkově ráně v 17. minutě mu pomohla horní tyčka, poprvé do šaten tak šly oba týmy za bezbrankového stavu. Ve druhém dějství byli Západočeši o něco živější a odvážnější směrem dopředu, gólově se však prosadila Sparta.

V oslabení ujela dvojice Koreis - Hrdel a slibnou šanci dokázala úspěšně zakončit.

Třetí dvacetiminutovka přinesla nejprve zmar Hromase, na druhé straně mohl vyrovnat Bomersback, ale přesnou trefu si připsal až Hromas ve 48. minutě, který tak napravil své předchozí selhání. Další góly již nepadly.

2. kolo Tipsport Hockey Cupu - skupina A:

Sparta Praha - Plzeň 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky:
28. Hrdel (Koreis), 48. Hromas (D. Výborný). Rozhodčí: Pešina - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:5, navíc Bomersback (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 650.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud