13. srpna 2009 • 22:29

Slavia překvapivě nestačila na Jihlavu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Slavie podlehli ve svém třetím utkání hokejového Tipsport Hockey Cupu překvapivě prvoligové Jihlavě 2:4 a nevyužili tak možnosti přeskočit Pardubice na první příčce základní skupiny C.



Slavia nastoupila v Edenu bez několika hlavních opor. Po bezgólové úvodní třetině se v krátkém sledu trefili hostující Hodek a Fiedler, ale Vondrka s Mickou skóre ještě do druhé přestávky srovnali.

V 50. minutě však trefil vítězný gól Hanzal a při závěrečné power play Pražanů pečetil výsledek 14 vteřin před koncem svou druhou trefou Hodek.

Vítkovice si poradily s Kometou

Výhra 3:1 nad Brnem vynesla hokejisty Vítkovic do čela skupiny D letního Tipsport Cupu. Prvního vítězství se dočkal Třinec, Znojmo naopak zůstává bez výhry.


Vítkovičtí si nad obhájcem loňského prvenství vytvořili ve druhé části těsný náskok, který osm minut před koncem gólem ve vlastním oslabení pojistil Marek Kvapil. Vítkovice měly po většinu utkání více ze hry.

Jurečka v prvním dějství trefil horní tyčku, ale góly padaly až ve druhé třetině. Domácí dvakrát rozebrali brněnskou obranu v přečíslení, která v obou případech zakončil přesnými trefami Hruška.

Zápas dokázal zdramatizovat Vorel, ale v 52. minutě vítězství Ostravanů zpečetil Kvapil, který v oslabení nachytal Trvaje chytrým švihem zpoza obránce.


Třinec poprvé vyhrál


V souboji dvou týmů, které byly ve skupině D Tipsport Cupu před dnešním duelem bez výhry, porazili třinečtí hokejisté na svém ledě Znojmo jednoznačně 6:0.


O svém triumfu Oceláři rozhodli už v první třetině, kdy se gólově prosadili třikrát. Dvěma góly odsoudil Jihomoravany k prohře a poslednímu místu ve skupině kapitán Jan Peterek. Třineckým hokejistům ještě zbývá odehrát zápas v Brně.

Třinečtí do dalšího přípravného zápasu vstoupili netradičně se třemi pětkami, které by pravděpodobně měly tvořit i základ pro blížící se extraligový ročník. Druhá polovina týmu už odjela na turnaj Rona Cup do Trenčína.

A kvalitativní rozdíl obou týmů byl patrný od samého úvodu. Oceláři prvoligového soupeře přehrávali ve všech směrech a pohledné kombinace zúročili už v úvodní části třemi brankami. Obraz hry se neměnil ani v dalším průběhu utkání a Třinec náskok ještě zvýšil po akci Hrabala s Kohnem, dvou hráčů, s nimiž dnes Oceláři podepsali nové smlouvy.

Hosté se snažili nepříznivý vývoj zkorigovat, ale domácí hráči jejich rodící se brejky dokázali včas eliminovat a ke gólovým šancím soupeře nepouštěli.

Nejblíže ke skórování byli Plášek a Staněk, ale třinecký gólman Duba si čisté konto výbornými zákroky nenechal vzít. Naopak v posledním dějství podtrhli výhru domácích Peterek s Lojkem a Oceláři dohráli zápas v útočném pásmu za skandovaného potlesku fanoušků.

Boleslav znovu nebodovala

Hokejisté Mladé Boleslavi nebyli úspěšní ani ve třetím utkání letního Tipsport Cupu a podlehli Karlovým Varům 4:6. Zatímco Středočeši nemají na kontě ani bod, poslední extraligový mistr nasbíral šest bodů a je na čele základní skupiny B společně s Ústím nad Labem.

Mladoboleslavští přitom podobně jako v předešlých zápasech otevřeli skóre, když se už v šesté minutě trefil Boháč. Do první přestávky však otočili vývoj zápasu Skladaný s Kumstátem.

Ve druhé třetině nejprve využil hostující Haščák přesilovku ke zvýšení náskoku na 3:1, ale o chvíli později snížil rovněž během početní výhody mladoboleslavský Pabiška. V závěru prostřední dvacetiminutovky vrátil Energii dvoubrankové vedení Dej, jenž se prosadil dokonce ve vlastním oslabení.

Přetahování obou soupeřů dál pokračovalo a v úvodu posledního dějství domácí srovnali na 4:4 v rozmezí dvou minut a sedmi vteřin, během nichž se trefili Šterbák a Vrbata. Karlovarští si přichystali odpověď na 45. minutu, kdy využil dostatek prostoru na pravé straně přesnou střelou Kristek. To se také ukázalo jako rozhodující moment, v závěrečné power play domácích přidal pojistku Skladaný.

Sparta si poradila s Chomutovem

Hokejisté pražské Sparty zvítězili i ve svém třetím utkání v základní skupině A letního Tipsport Hockey Cupu, když porazili Chomutov 3:2. Díky dnešní výhře se v tabulce dostali před dosud vedoucí České Budějovice a zajistili si tak s předstihem postup do dalších bojů.

Pražané byli od začátku zápasu aktivnější, ale nedokázali využít ani přesilovku pět na tři. Na druhé straně musel řešit Charouskův únik a zakončení blafákem gólman Chábera.

Na první gól se tak čekalo až do poloviny hrací doby, kdy se trefil hostující Míka.Sparta velmi rychle odpověděla. Po 33 vteřinách bylo díky spolupráci Výborného s Ručinským vyrovnáno a o necelou minutu později poslal favorita do vedení Hromas.

Ke konci třetiny navíc zvýšil Hlinka při vlastním oslabení na 3:1. Pavlas v 54. minutě sice ještě snížil, ale tři body si již Pražané vzít nenechali.

Tipsport Hockey Cup:

Skupina A:

Sparta Praha - Chomutov 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
31. Ručinský (D. Výborný), 32. Hromas (Hrdel, Tůma), 39. J. Hlinka - 30. Míka (Pulpán, Mikšovic), 54. Pavlas (Trefný). Rozhodčí: Hodek - Kalivoda, Bejček. Vyloučení: 9:10. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 700.


Skupina B:

Mladá Boleslav - Karlovy Vary 4:6 (1:2, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky:
6. Boháč (D. Vrbata, Bahenský), 25. Pabiška, 41. Šterbák (Sýkora, Jiruš), 43. D. Vrbata (Jiruš) - 9. Skladaný (Melenovský), 18. Kumstát (Košťál, Hájek), 24. Haščák (Němec), 39. Dej (Dobroň), 45. Kristek (Mucha), 60. Skladaný. Rozhodčí: Jebavý - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 7:6, navíc Prošek (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1516.

Skupina C:
Slavia Praha - Jihlava 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky:
27. Vondrka (Červenka, D. Hruška), 33. Micka (Červenka, V. Růžička ml.) - 21. Hodek (Bakus), 23. Fiedler (Hanzal, Polcar), 50. Hanzal (Polcar), 60. Hodek (Ficenc). Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.

Skupina D:


Třinec - Znojmo 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky:
5. Malec (Balej, Kohn), 9. Peterek (Tomas), 16. Polanský (Polák, Tomas), 24. Kohn (Hrabal), 44. Lojek (Květoň), 55. Peterek (Květoň). Rozhodčí: Mikula - M. Poruba, R. Vengřín. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 600.

Vítkovice - Kometa Brno 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. R. Hruška (Treille, Voráček), 30. R. Hruška (Roman), 52. Kvapil (Hubáček) - 31. Vorel (Pucher). Rozhodčí: Hradil. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 800.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud