1. září 2009 • 20:35

Sparta vyhrála Tipsport Cup

Autor: lah, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Nejlépe se na extraligovou sezonu připravila Sparta. Alespoň pokud se dá za měřítko považovat letní Tipsport Cup. Pražané v jeho finále porazili Zlín 2:1 a do klubové pokladny nasypali odměnu v podobě 500 tisíc korun.



„Aspoň přibude něco do pokladny,“ smál se po utkání gólman Jan Chábera. Kolik? „To ví jen kapitán David Výborný,“ mlžil v dobrém rozmaru. Jak by ne. Holešovičtí si pořádně zvedli sebevědomí. O víkendu vybojovali druhé místo na turnaji v rakouském Salcburku, domácí pohár opanovali.

„Finále bylo moc dobrý, další těžký zápas, který prověřil naši formu,“ pochvaloval si pětadvacetiletý brankář. Ale aby bylo jasno, žádná velkolepá podívaná se nekonala. Tisícová návštěva si utkání jen stěží bude další den pouštět na videu. Týmy se na ledě spíše přetlačovaly, než přehrávaly.

„Byli jsme unavení. V Rakousku jsme hráli tři utkání ve třech dnech, pak cestovali v noci do Prahy. V první třetině jsem se pořádně nemohl ani rozjet,“ přiznal Martin Ručinský.

Právě on rozhodl. Mezi kruhy dostal ve třetí třetině pas od Jaroslava Hlinky a lehkým bekhendem poslal kotouč za záda Jakuba Sedláčka, který hájil zlínskou svatyni. „Sám jsem byl překvapený, kolik jsem měl na zakončení místa. Nevím, proč to Sedláček tak udělal, dost mi mojí pozici usnadnil. Zaplaťpánbůh za to, pak jsme to už nějak uválcovali,“ usmíval se sparťanský střelec.

Zlín se příliš nepředvedl. Hodně mu chyběl Jaroslav Balaštík, který se stále zotavuje z pěstního souboje s vítkovickým Richardem Stehlíkem. „Teprve začíná pomalu trénovat, snad stihne start extraligy. Jeho absence je na našem výkonu pochopitelně znát.,“ konstatoval trenér Zdeněk Venera.

Jeho slova platí hlavně o přesilovkách. Na začátku třetí třetiny hrála Sparta minutu a šestnáct vteřin ve dvojnásobném oslabení. Moravané klíčový okamžik bez svého elitního kanonýra nezvládli. „Ještě jsme si vzali oddechový čas, aby si hráči odpočinuli a trošku se na tu situaci připravili. Ale bohužel to vůbec nepomohlo,“ smutnil Venera. „Nakonec však prohra 1:2 není tak špatná, při naší power play jsme měli závar, mohli jsme vyrovnat. Nevyšlo to, nedá se nic dělat,“ uzavřel smířeně.



Sparta Praha - PSG Zlín 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Netík (Ton, Langhammer), 46. Ručinský (Hlinka, Černošek) - 49. Rachůnek (Hamrlík). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 9:6, navíc Köhler (Zlín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1057.

Sparta: Chábera - Vykoukal, Černošek, Macholda, Gulaši, Jan Hanzlík, J. Mrázek - D. Výborný, Hlinka, Ručinský - Hromas, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Hrdel, Koreis, Látal. Trenéři: Hynek a F. Výborný.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Kučný, Linhart, Lučka - Leška, Záhorovský, Rachůnek - Důras, Köhler, Kollár - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, Čech. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud