31. srpna 2010 • 19:54

Znojmo si zahraje finále Tipsport Cupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až samostatné nájezdy rozhodly o tom, že prvními finalisty hokejového Tipsport Cupu se stali hráči prvoligového Znojma. Orli porazili extraligovou Mladou Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech a získali tak již čtvrtý skalp celku z nejvyšší soutěže.



Vyrovnaný duel rozhodl Tomáš Hradecký.O druhém finalistovi se rozhodne ve středu v Plzni, kde se domácí Indiáni utkají s Třincem.Favorizovaný domácí tým měl výraznou převahu jen v úvodu zápasu. Deset minut se Orli prakticky jen bránili, ale poté se hra vyrovnala. Moc gólových šancí však diváci neviděli.

Do první velké příležitosti se dostal hned na začátku druhé třetiny hostující Plášek, ale Schwarze v mladoboleslavské brance překonat nedokázal. Svou připravenost musel potvrzovat také znojemský gólman Horčička, výraznější šance však měli i díky přesilovým hrám Jihomoravané.Vyletelka, který svými góly zajistil Znojmu výhru nad Spartou, se však neprosadil a klid v koncovce neměl ani v další příležitosti zkušený Plášek.

Podobně v zakončení selhal i na druhé straně Divíšek.Festival zahozených šancí pokračoval také v třetím dějství. Otevřít skóre nedokázal Fabuš, po přečíslení dva na jednoho se neprosadil Plášek a v přesilové hře ani Jindra. Nakonec si však diváci přece jen gól zakřičeli.

V 52. minutě se přesně trefil kapitán Boháč a přiblížil Středočechy postupu do finále.Radost však domácím vydržela krátce. O dvě minuty později zakončil rychlou akci Orlů, hrajících celý zápas jen na tři formace, pohotově dorážející Beroun a bylo vyrovnáno.

O vítězi zápasu nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, v kterých se prosadil jen Hradecký.Znojmo tak v poháru, v kterém nemělo původně vůbec startovat a do nějž se dostalo jako náhrada za Jihlavu, už porazilo Spartu, České Budějovice, Pardubice a Mladou Boleslav.

BK Mladá Boleslav - Orli Znojmo 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 52. Boháč (Divíšek) - 55. Beroun (Hradecký, Vrba), rozhodující nájezd Hradecký. Rozhodčí: Jeřábek, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:7. Bez využití. Diváci: 1800.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Lehikoinen, Duben, Hay, Čížek - Bahenský, Divíšek, Boháč - Macho, Fabuš, Handlovský - D. Vrbata, Krestanovich, Matějovský - Loskot, Gajovský, Belay. Trenéři: Tlačil a Gudas.

Znojmo: Horčička - Rangl, Štach, Šindelář (21. Stehlík), Klimeš, Lattner, David - V. Říha, Haman, Vyletelka - Staněk, Podešva, Plášek - Vrba, Hradecký, Beroun. Trenéři: Soudek a Kastner.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud