15. července 2011 • 10:42

Písek pokračuje v 1. lize, koupil licenci od Vrchlabí

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový klub IHC Písek bude i v příští sezoně nastupovat v první lize. Jihočeský celek, který druhou nejvyšší soutěž sportovní cestou v předešlém soutěžním ročníku neudržel, získal prvoligovou licenci od Vrchlabí. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Zdeněk Zikmund.



Přenechání práv již schválil prezident ČSLH Tomáš Král. "Žádost, kterou kluby předložily, splňuje podmínky stanovené Soutěžním a disciplinárním řádem ČSLH. Účastníkem první ligy se stal IHC Písek, zatímco HC Vrchlabí bude zařazen v příslušné krajské soutěži," uvedl svaz v prohlášení.

Vrchlabí dosud figurovalo na seznamu prvoligových celků i přesto, že bylo jasné, že soutěž hrát nebude. Majitel klubu Petr Dědek nabízel od konce března licenci k odkoupení, protože město podle něj klub dostatečně nepodporovalo. Nyní se dohodl na převodu práv se zástupci Písku, který hrál první ligu i v předešlé sezoně, ale sestoupil.

Druhou nejvyšší soutěž bude v sezoně 2011/12 hrát nově čtrnáct místo dosavadních šestnácti celků. Podmínky účasti nesplnil Tábor a Znojmo se rozhodlo, že bude působit v rakouské mezinárodní lize EBEL.

Společně s Pískem budou první ligu hrát Benátky nad Jizerou, Beroun, Dukla Jihlava, Most, Olomouc, Havlíčkův Brod, Ústí nad Labem, Litoměřice, Hradec Králové, Chomutov, Šumperk, Třebíč a Kadaň.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud