28. srpna 2015 • 10:35

Neskutečné zákazy! Na hokeji v Pelhřimově se nesmí nahlas fandit

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fandění, bubny, vlajky a bouřlivá atmosféra. Patří ke každému pořádnému hokejovému stadionu. Útrum ale teď mají v druholigovém Pelhřimově, protože nový provozní a návštěvní řád zimního stadionu totiž podobné projevy zakazuje. Fanoušci se samozřejmě bouří a už připravili petici.



V novém ustanovení, které vstoupí v platnost 1. září, je mimo i jiné i doložka týkajících se mobilních telefonů. Zakázáno totiž bude také pořizovat fotky a videa. "Ten, kdo psal ten návštěvní řád, evidentně nikdy nebyl na žádném sportovním utkání. K fandění patří hlasité projevy," řekl České televizi opoziční zastupitel Pelhřimova Pavel Hájek.

Samotný řád má v sobě také dost mezer a nepřesných formulací. Fanoušci se tak bojí možných finančních postihů. "Návštěvník například nesmí podle nového řádu cokoliv použít jako zbraň. Ale kdo dnes vlastně definuje, co přesně je zbraň?" sdělil místopředseda fanklubu HC Pelhřimov Pavel Blažek.

Město Pelhřimov bude poprvé od příštího týdne provozovat zimní stadion místo hokejového klubu samo. A záleží mu prý především na bezpečnosti návštěvníků. "Co se týče bubnů, to je příliš konkrétní otázka. Ale myslím si, že bychom se na nich domluvili," potvrdil zmatky místostarosta Pelhřimova Josef Koch.

Petice už čítá více než 200 podpisů a fanoušci se zlobí i na sociálních sítích. "Na zimáku zakázat fandit a mávat vlajkama? Před volbama by se měly konat IQ testy lidí na kandidátce," napsal například na facebooku Rudolf Špičák.

První domácí zápas nové sezony, který se hraje 3. září proti Šumperku, hodně napoví.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud